Dries Roelvink heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij smetvrees heeft. Zijn huis ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. Maar sinds het coronavirus iedereens leven bepaalt, is Dries extra voorzichtig. Aan Story vertelt de volkszanger welke maatregelen hij neemt.

Het is saai en ik ben bang dat het steeds saaier gaat worden.’ Dries Roelvink weet nauwelijks nog hoe hij zijn dagen moet vullen. De zanger treedt al weken niet meer op, kan niet meer naar de sportschool en durft nauwelijks nog op straat te joggen. Dries heeft smetvrees en probeert zoveel mogelijk bij mensen uit de buurt te blijven. ‘De overheid heeft anderhalve meter gezegd, maar ik doe daar nog een schepje bovenop,’ vertelt Dries aan Story. ‘Het valt de mensen buiten ook op. Die zeggen dat ik echt veel afstand van hen houd. Dat ik afstandelijker ben geworden. En dat klopt. Ik blijf op zeker drie meter afstand. Dichterbij wil ik niemand hebben.’ Dries voelt zich binnen dan ook het meest veilig.

Article continues after the ad

Boodschappen doen

Om toch contact te houden met mijn fans, maak ik filmpjes hoe ik het eten klaarmaak en die plaats ik op social media. Dat vinden ze nog leuk ook.’ Om te kunnen koken, moet Dries boodschappen doen. Met zijn smetvrees is dat een uitdaging. ‘Ook dan wil ik drie meter afstand houden. Het liefst ga ik naar de lokale slager en groenteboer om de ingrediënten te halen. Vaak mogen er maar twee of drie klanten in een winkel, maar ik wacht totdat er niemand meer is. Voor de rest heb ik toch niet zoveel te doen. Dan is een paar minuten wachten niet erg.’

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 16 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.