Het was de bedoeling dat XaXa, het restaurant van Wesley Sneijder en Yolanthe Cabau op Ibiza, een van de grootste trekpleisters van het decadente feesteiland zou worden. Die droom ligt letterlijk aan puin! XaXa is veranderd in een bouwval en herinnert in niets aan het voormalige glamourrestaurant. In Story vertelt Wesley wat er is gebeurd.

Droom in vervulling

Wesley Sneijder en Yolanthe Cabau openden in 2017 de deuren van hun luxueuze XaXa Restaurant Lounge & Cocktails op Ibiza, en daarmee ging een droom in vervulling. De horecagelegenheid was volledig ingericht en gedecoreerd door Yolanthe en zou gerund worden door haar broer Xavier.

Tijdens de spetterende opening gaven tal van jetsetprominenten acte de présence. Het was de bedoeling dat Wesley na zijn voetbalpensioen het etablissement zou uitbouwen tot een van de grootste trekpleisters van het decadente feesteiland.

Bovendien zou het koppel zich dan definitief vestigen in de voor miljoenen gerenoveerde kustvilla in Cala Tarida, op loop-afstand van XaXa. Maar het liep allemaal heel anders! Vanaf het eerste moment kregen Wesley en Yolanthe met tegenslagen te maken.

Article continues after the ad

Onderzoek

Spaanse autoriteiten startten al snel een onderzoek naar XaXa. Volgens een Spaanse nieuwswebsite was er mogelijk gesjoemeld met vergunningen om het terras groter te maken dan was toegestaan. Ook zouden er problemen zijn geweest met Yolanthe’s broer Xavier, die volgens geruchten drukker was met feesten dan met het runnen van het restaurant.

Dat Yolanthe hem terugstuurde naar Nederland, klopte volgens Xavier niet, zo vertelde hij aan Shownieuws. ‘Ik ben gewoon nog steeds manager daar. Yolanthe en ik hebben absoluut geen ruzie.’

Wel erkende Xavier te zijn teruggekeerd naar Nederland, al kwam dat volgens hem door een scheurtje in zijn meniscus, waarvoor hij in Nederland geopereerd moest worden. ‘Nu ga ik heel snel aansterken en dan ga ik gewoon weer terug.’

Negatieve publiciteit

Vervolgens zorgde een vernietigende recensie in voetbalmagazine Hard Gras voor negatieve publiciteit. ‘Er is op Ibiza sinds kort een verbod opgelegd om geluid te maken boven de 55 decibel en onze zanger ging daar ver overheen,’ vertelde een serveerster van XaXa aan Hard Gras-recensente Stephanie Hoogenberk, die daar met haar moeder een vorkje kwam prikken.

Maar nog voordat beide dames hun eten kregen geserveerd noteerde Stephanie in haar kladblok: ‘De valetparking, zoals in de RTL Boulevard-items werd beloofd, was er niet. We moesten zelf onze Clio parkeren. (...) Van de 220 stoelen, gelezen op de website, waren er 26 bezet.’

Ook was Stephanie niet te spreken over het eten: ‘Het wokgerecht bestond uit dikke noedels doordrenkt in een dikke sojasaus met slierten gerookte paprika, bezaaid met sesamzaadjes.’ Ze schrok zich een ongeluk toen ze de rekening kreeg: ‘Brood, sushi, twee hoofdgerechten, vier glazen Wesley-Chardonnay en één espresso: 168 euro. Mijn moeder zette haar leesbril op. Ze dacht dat ze het niet goed zag.’

Beeld: Edwin Smulders

Dit artikel komt uit Story. Editie 37 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.