Frank de Boer is niet langer trainer van Crystal Palace. De Nederlander werd maandag ontslagen, liet de club weten. De Boer was pas 77 dagen in dienst van de Engelse voetbalclub, die de eerste vier competitiewedstrijden van het seizoen verloor. Het is de tweede keer op rij dat De Boer na een kort dienstverband moet vertrekken. Bij Internazionale was De Boer 85 dagen werkzaam toen hij op 1 november vorig jaar werd ontslagen.

Verlies

Onder leiding van de 47-jarige De Boer verloor Crystal Palace in de competitie de thuiswedstrijden tegen Huddersfield (0-3) en Swansea City (0-2) en de uitduels met Liverpool (1-0) en Burnley (1-0). Tussendoor rekende de club in de League Cup moeizaam af met Ipswich Town, dat uitkomt in het Championship. ,,Wij bedanken Frank voor zijn inzet en toewijding bij Crystal Palace en wensen hem veel succes in de toekomst. Op termijn zullen we een nieuwe trainer benoemen. Op dit moment geven we verder geen commentaar'', meldt Crystal Palace op de website van de club.

Bliksemontslag

Nog niet eerder werd een trainer in de hoogste Engelse voetbalklasse zo snel ontslagen als De Boer. Preston North End was in 1924 de laatste club in de Premier League die de eerste vier competitiewedstrijden verloor zonder te scoren. De Boer, die Ajax van 2011 tot en met 2014 vier landstitels op rij bezorgde, kreeg bij de Engelse club al vrij snel kritiek op de manier waarop hij wilde voetballen.

Article continues after the ad

Opvolger

Roy Hodgson wordt genoemd als opvolger van De Boer. De zeventigjarige trainer stapte na het verlies in de achtste finales van het EK van vorig jaar tegen IJsland op als bondscoach van Engeland. Daarna was Hodgson niet meer actief als trainer.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders
(ANP)