Nog elke dag mist Sjoukje Hooymaayer haar man René Lobo, die twee jaar geleden plotseling overleed. Toch heeft de actrice nog altijd het gevoel dat ze niet alleen is...

Hij is nog bij me 

Ik weet dat het vreemd klinkt, maar mijn man is nog altijd bij me.’ Sjoukje Hooymaayer (77) moest in 2015 voorgoed afscheid nemen van haar echtgenoot René Lobo. Aan het begin van dat jaar kreeg hij te horen dat hij kanker had. Drie weken later overleed hij. Toch is de actrice ervan overtuigd dat hij haar niet helemaal in de steek heeft gelaten. ‘Ik geloof dat er na de dood nog wel iets is,’ zegt Sjoukje. ‘Dat zullen we nooit helemaal zeker weten, maar ik merk dat René niet uit mijn leven is verdwenen.

Verbonden 

Ik wil niet in details treden, maar laten we het erop houden dat ik soms nog een teken van hem krijg. Als ik straks de première van My Fair Lady speel, kan hij er uiteraard fysiek niet bij zijn, maar voor mezelf weet ik dat hij er die avond voor mij is.’ Sjoukje ziet er niet tegen op om straks in de nacht alleen thuis te komen. ‘Toen we beiden werkten, kwam ik heel vaak alleen thuis,’ zegt ze. ‘Ook als ik ’s avonds had gewerkt. René moest voor zijn werk heel vaak in Maastricht zijn en bleef daar dan ook slapen. Dus daar ben ik aan gewend.’ Sjoukje verheugt zich op haar rol in de musical. ‘Al is het reizen wel weer wennen,’ glimlacht ze. ‘Ik heb nooit veel met de trein gereisd, maar tijdens de repetities nam ik elke ochtend de trein naar Amsterdam en hoe vaak dat fout is gegaan! Dan miste ik weer een aansluiting... Dat vind ik best vermoeiend op mijn leeftijd.’ Het is niet vreemd dat Sjoukje zich nog steeds zo verbonden voelt met haar overleden man. Zestig jaar lang waren ze samen. ‘We hadden het zo fijn. Er was alleen maar sprake van liefde voor elkaar. We spraken veel samen, over alles wat ons overkwam en om ons heen gebeurde. En ineens was dat afgelopen. Ik mis het nu enorm, dat ik mijn klankbord niet meer heb.’ 

Beeld: ANP 

Nu het bekend is geworden dat de kinderen van Samantha de Jong en Michael van der Plas naar Spanje verhuizen staat de telefoon van Michael ongetwijfeld roodgloeiend. Op Facebook geeft Michael een reactie op de situatie.

Hij schrijft: 'Goedemorgen bijna middag.

Vanmorgen hiermee wakker geworden toen ik naar buiten keek. Om nog maar te zwijgen van al het moois dat ik zag toen ik mijn ogen open deed: mijn kindertjes veilig en wel in dit mooie land en mijn nieuwe vriendin druk bezig met het ontbijtje voor ons.

De media vandaag staan er vol van begrijp ik en de roddelbladen ook. Inderdaad zijn de kinderen mee naar Spanje en vandaag is de eerste dag hier. Over de thuissituatie heb ik niet zoveel te zeggen al heb ik er natuurlijk wel een mening over, het enige wat er toe doet voor nu is rust en stabiliteit voor de kinderen.

Als je als vader zijnde de moederrol helemaal in moet vullen, ontdek je pas echt wie je kinderen zijn. Althans, dat geldt voor mij. Ik kan goed merken dat de huidige rust en regelmaat een erg positief effect op ze heeft en ik zie twee schone en happy kleine bengeltjes door het huis rennen nu, lachend en zingend. Dit is ook wie ik ben, een vader en ondernemer, genietend van deze fase in ons leven.

Wij gaan straks denk ik bij het zwembadje kijken en lekker wat eten met de kids, Angelina krijgt huiswerk en gelukkig kan dat allemaal onder gecertificeerde begeleiding hier gedaan worden volgens de Nederlandse eisen, aan alles is gedacht. Lieve mensen ik wens jullie een fijne dag!'

Beeld: Peter Smulders

Het deelnemersveld van De Slechtste Chauffeur Van Nederland is bekend. Dit seizoen zijn het bekende Nederlanders die achter het stuur kruipen op het circuit.

Henk Westbroek in De Slechtste Chauffeur Van Nederland

Henk Westbroek heeft vijftien jaar geleden pas zijn rijbewijs gehaald. Of zoals zijn dochter Chrissie zegt: zijn rijbewijs gekregen. Henk rijdt uit principe niet achteruit en verliest wel eens het overzicht. Chrissie heeft haar vader opgegeven en is zijn bijrijder.

Michella Kox

Realityster Michella Kox heeft last van een flinke vorm van rijangst en durft bijvoorbeeld de snelweg niet op. Haar bijrijder is goede vriendin Leslie Keijzer, bekend van Gooische Meisjes.

Andere deelnemers

Oud Sesamstraat-actrice Gerda Havertong rijdt samen met haar dochter Zulema. Concentrate-host Bobbie Bodt doet mee met JayJay Boske als bijrijder. Temptation Island-ster Shady is opgegeven door goede vriend Koen Kardashian. Voormalig Dolly Dots-zangeressen Anita Heilker en Esther Oosterbeek maken het deelnemersveld compleet.

De vip-editie van De Slechtste Chauffeur van Nederland begint komende dinsdag op RTL 5, met John Williams als presentator en rijschoolhoudster Patricia Nijman en Tim en Tom Coronel als juryleden.

Beeld: Peter Smulders
(ANP)