Simone Kleinsma vertelt na het overlijden van haar man Guus Verstraete voor het eerst over haar verdriet. Vijf maanden geleden overleed hij, geheel tegen alle verwachtingen in. 

Article continues after the ad

Grote liefde

Simone en Guus waren 31 jaar samen. De musicalster verloor niet alleen haar grote liefde, maar ook haar beste maatje. "Ik denk voortdurend: hoe ga ik dat in hemelsnaam doen? Het is zo anders dan voorheen. Guus en ik hebben 31 jaar elkaars leven gedeeld. We bespraken altijd alles, ook over werk. Hoe kan het beter? En welke keuzes worden er gemaakt? Wat doen we wel, en wat niet? Guus had zo’n groot aandeel daarin." vertelt ze in een openhartig interview met PS van de Week. 

Stilte

De BN'er moet enorm wennen aan een leeg huis. "De stilte is enorm. Het alleen wakker worden, en dat er niemand is om ’s ochtends gedag tegen te zeggen. Ik doe het wel, bij dat kaarsje." Simone heeft gelukkig veel aan de steun die ze krijgt. "Nu moet ik, 59 jaar oud, opnieuw de weg vinden. Al ben ik gezegend met vrienden die me door die eerste periode heen hebben gedragen. Nog steeds zijn ze in de buurt. Ik heb veel liefde gekregen. Van mijn broer, van Joop en Janine van den Ende, van Paul de Leeuw die geregeld binnenvalt met potjes en pannetjes. Van mensen die me na aan het hart liggen."

Hartproblemen

Eind februari werd Guus opgenomen in het ziekenhuis met hartproblemen. Begin maart overleed hij. Op dat moment was Simone onderweg naar haar man om hem op te halen uit het ziekenhuis, de specialisten hadden net besloten dat hij naar huis mocht. 

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders