Simon Keizer heeft Facebook en Instagram verwijderd van zijn telefoon. De Volendamse zanger gaf namelijk in zijn vlog toe dat hij de hele dag door hierop zit te kijken.

Simon wil een beter voorbeeld zijn voor zijn dochtertje Kiki. Hij wilt niet dat zijn dochter opgroeit met een vader die constant op zijn telefoon zit. Bovendien vertelde een neuroloog hem dat het brein veel te veel informatie krijgt te verwerken door social media. 'Dat kan het brein simpelweg niet aan. Daar is het niet voor uitgerust', aldus Simon.

Rigoreuze maatregelen 

Daarom besloot de Volendammer tot rigoureuze maatregelen: geen social media meer op zijn telefoon. 'Om er nou helemaal afscheid van te nemen, dat gaat me te ver. Dat is ondenkbaar. Ik durf ruiterlijk toe te geven dat ik gewoon echt verslaafd eraan ben.' Simon heeft zijn accounts zelf dus niet gedeletet.

De vriend van Nick Schilder heeft zichzelf voorgenomen om minstens een week geen Instagram en Facebook op zijn telefoon te hebben. 'Dan zien we wel verder.' En in de eerste uren had hij het al moeilijk. Bijvoorbeeld tijdens het wachten op zijn taxi. 'Ik vind het toch wel sneu om te zeggen, maar die tien minuten dat ik zat te wachten heb ik zeker acht keer mijn telefoon willen pakken. Op zich moeten dan alle alarmbellen afgaan.' Maar na veertien uur ging het gelukkig 'hartstikke goed'. Simon zegt meer rust te hebben en meer tijd voor andere dingen.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders