Toen Nick & Simon-zanger Simon Keizer (36) vijftien jaar oud was, overleed zijn vader aan de gevolgen van kanker. Deze heftige gebeurtenis tekent het leven van Simon tot op de dag van vandaag. 

Tot overmaat van ramp kwam in 2014 naar buiten dat Simons moeder lymfeklierkanker had. Na een aantal chemokuren kon de ziekte in een ‘slaapstand’ worden gebracht. ‘Waarna ze, als het goed is, weer een x aantal jaren vooruit kan voordat het eventueel weer opspeelt,’ vertelde Simon daar eerder over. ‘En dat is naar. Omdat je niet exact weet waar je aan toe bent. Maar mijn moeder voelt zich nu goed! Dus dan voel ik me ook goed!'

Article continues after the ad

Medische ingreep

Door het ziekteverleden van zijn ouders, weet Simon als geen ander hoe betrekkelijk het leven is. Mede om die reden overweegt de zanger zich binnenkort te laten opereren. ‘Wat ik wel nog zou willen doen, is een onderhuidse moedervlek bij mijn oog laten verwijderen,’ vertelt Simon in de Ik & Simon-podcast. ‘Ik heb het idee dat die is gaan groeien, en dat vind ik een beetje eng.

Verkeerde kant

Het gonst al een tijdje van de geruchten dat het niet zou boteren tussen Nick & Simon en hun boezemvriend en dorpsgenoot Jan Smit. Deze verhalen werden gevoed door de verhuizing van Simon en zijn vrouw Annemarie, die in de buurt van Jan woonden. Simon vertelt: ‘Door ons succes kwamen er mensenmassa’s onze straat bezoeken. Ik woonde toen ook nog eens pal tegenover Jan Smit. Dus dat was ook lekker, voor die toeristen. Meerdere keren per week stonden er groepjes fans voor de deur, die naar binnen keken.

Er was toen een moment waarop ik in mijn onderbroek naar beneden liep maar me toch besloot om te kleden. Want misschien stond er wel iemand voor het raam. Toen dacht ik: dit gaat echt even de verkeerde kant op.’ Ook Annemarie voelde zich niet meer op haar gemak in haar eigen woning, waardoor Simon zijn woning in de verkoop zette. ‘Toen zijn we eerder dan we ooit hadden gedacht verhuisd naar een huis met meer privacy. Iedereen moet dat toch heerlijk vinden: het feit dat je thuis naakt rond kan lopen. Dat je je zo vrij voelt, dat dat kan. Dat je je thuis het meest vrij kunt en mag velen. Dus dat doe ik graag.’

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 24 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties?