Thijs Maalderink en Cielke Sijben, de sidekicks van Ruud de Wild, zijn per direct gestopt bij het KRO-NCRV-programma De Wild in de Middag. Dat bevestigt de omroep naar aanleiding van een bericht van het platform Radiofreak.

'De ambitie is om begin volgend jaar met een nieuw format voor De Wild in de Middag te komen waar meer mensen aan deelnemen in wisselende samenstelling. Om die reden is besloten om de contracten van Cielke en Thijs niet te verlengen', luidt de verklaring van de omroep. De sidekicks werden woensdagmiddag over het besluit geïnformeerd. Maandag werd besloten dat ze per direct stoppen met het programma.

Article continues after the ad

Geen plek

Sijben is al sinds januari 2017, toen De Wild met zijn middagshow op Radio 2 begon, te horen. Maalderink kwam daar eind 2018 bij. De twee worden bedankt voor hun inzet van de afgelopen jaren, maar er is voor hen geen nieuwe plek bij de omroep. 'Op korte termijn zien we voor Cielke en Thijs bij KRO-NCRV helaas geen mogelijkheden, maar we gaan graag met Cielke en Thijs in gesprek als die zich in de toekomst wel voordoen.'

Beeld: Peter Smulders | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.