Radiolegende Adam Curry staat bekend om zijn eerlijkheid en het feit dat hij zich door niemand het zwijgen op laat leggen. De showbizzwereld kan zich dus schrap zetten: Adams allesonthullende memoires komen eraan!

Het is het boek waarvan veel showbizzsterren hoopten dat het nooit zou verschijnen, maar het gaat echt gebeuren: volgend jaar komen de allesonthullende memoires van Adam Curry uit. De Amerikaanse radio-legende en podcastgrootheid zal man en paard noemen in zijn levensverhaal, dat eerst als podcast verschijnt en aansluitend mogelijk als boek.

Article continues after the ad

Scheiding

Aan Story bevestigt Adam dat iedereen die een rol heeft gespeeld in zijn leven aan bod komt, maar dat hij in zijn memoires vooral met zichzelf afrekent. ‘Schrijvend aan mijn memoires, wat ik al een poosje doe, bezie ik van een afstandje mijn leven tot nu toe. Dat geeft toch weer andere inzichten. Over mijn scheiding van Patricia (Paay – red.) bijvoorbeeld. Terugkijkend daarop denk ik dat ik niet alles heel goed heb aangepakt, destijds. Ik had meer de hand in eigen boezem moeten steken. Spijt van onze scheiding heb ik echter niet. Het zit niet in mijn aard om relaties of andere innige verbintenissen te laten voortslepen. Soms moet je door. Als je zelf niet 
meer gelukkig bent in een situatie is het moeilijk om een ander dat wel te maken.

Met beide benen op de grond

Patricia is echter enorm belangrijk geweest in mijn leven. Dat zal zeker tot uiting komen in mijn memoires. Ik kan rustig stellen dat ik ten onder gegaan was aan de verleidingen van de Amerikaanse showbizz, als Patricia toen niet het vaste baken in mijn leven was geweest. Toen ik carrière maakte bij MTV in New York woonden we in New Jersey, weg van de gekte van Manhattan. Patricia wilde dat ik elke avond op tijd thuis was voor het eten. 
Ik kwam dan vol adrenaline uit de tv-studio’s en had na alle opnames de bloemetjes kunnen buitenzetten, met de wereldsterren die daar kind aan huis waren. In plaats daarvan zat ik thuis om zes uur aan tafel bij Patricia draadjesvlees en gekookte piepers te eten. Elke avond weer. Ik kan daar met veel waardering aan terugdenken. Patricia kept me grounded – ze hield me met beide benen op de grond. Aan haar nuchtere instelling heb ik veel te danken.’

Lees het hele verhaal in Story. Editie 46 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Beeld: Edwin Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.