De showbizz is momenteel gegijzeld door angst: van tal van bekendheden zijn de meest intieme en expliciete seksfoto’s op straat komen te liggen. Ook Story kreeg schokkende beelden onder ogen, van onder anderen Gigi Ravelli en de ex-vrouw van Peter R. de Vries. Wie zitten achter de verspreiding van deze privékiekjes en welke BN’ers moeten zich nog méér zorgen maken?

De nachtmerrie van iedere BN’ers: internetinbrekers die seksfoto’s en -filmpjes van je telefoon of computer stelen en die massaal op internet verspreiden. Het bekendste voorbeeld daarvan is Patricia Paay, die in 2017 ernstig in opspraak raakte door de beruchte plasseksvideo die via het internet landelijk rap gemeengoed werd. Iedereen herinnert zich nog wel het moment waarop de video viraal ging en Patricia in een zeer persoonlijk houding op de schermen van honderdduizenden mobiele telefoons en computers in ons land te zien was!  Daarin waren zowel de zangeres als de man die met haar op energieke wijze de liefde bedreef, van achteren te zien. Dat het kennelijk mogelijk was dat twee van zulke zeer intieme video’s zomaar konden uitlekken, deed veel andere BN’ers sidderen.

Article continues after the ad

Chantal Janzen

Niet van genot, maar van angst! Want dat zou betekenen dat mogelijk ook hun ondeugende privébeelden het grote publiek zouden kunnen bereiken! Zoiets leek ook Chantal Janzen te overkomen. Story ontdekte dat er op een Tsjechische website een seksvideo te zien is met daarbij als beschrijving: Dutch celeb Chantal Janzen, in private action. Op de beelden is te zien hoe een blonde vrouw, die inderdaad verrassend veel op Chantal lijkt, op gulzige wijze seksuele handelingen bij zichzelf en haar bedpartner verricht. Toen Story Chantal confronteerde met de beelden, kwam ze met een even hilarische als veelzeggende reactie. ‘Zoek deze vrouw, dan kan ze een paar programma’s overnemen!’ zei Chantal, die het in die tijd in haar tv-werk drukker had dan ooit. De RTL-ster ontkende overigens dat zij het was, op de compromitterende seksvideo.

Marlijn van Weerdenburg

Waar Chantal Janzen het dus kennelijk niet zelf was op de beelden, gold dat niet voor presentatrice, actrice en zangeres Marlijn Weerdenburg. Zij werd eerder dit jaar slachtoffer van een internetinbreker die privéfoto’s van haar verspreidde. ‘Eigenlijk vond ik de aandacht die eraan werd besteed veel erger dan de gehackte foto’s zelf,’ vertelde Marlijn in een reactie. ‘Het is trouwens maar één naaktfoto: die van mijn borsten. Ja, het zijn mijn borsten, klopt, big deal. Ik heb weleens topless op het strand gelopen, dan zien de mensen mijn borsten ook. Wat ik vervelender vind, is dat er ook persoonlijke foto’s tussen zitten. Die foto’s gaan niemand iets aan.’ 

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 50 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.