Apetrots is ze op haar 'nieuwe' lichaam: Shirma Rouse viel namelijk vijftig kilo af. Herman Brusselmans vond het in een column van de Nieuwe Revu met de grond gelijk te maken.

Oftewel een voorbeeld van fatshaming.

Beledigingen

'Ze is zo dik dat, als ze twee levende kippen inslikt, deze hoenders mekaar in haar maag nooit meer terugvinden. Ze is zo dik dat ze bij een sprong in de Noordzee ongeveer drie landen onder water ze', zijn nog maar een paar van de voorbeelden die de schrijver en columnist noemt in zijn stuk.

Pestkop

In Jinek beet de zangeres maandag flink van zich af. Iets wat ze in eerste instantie liever niet wilde, omdat ze niet te veel aandacht aan dit 'pestgedrag' wil besteden. Maar toen ze hoorde dat de column in een Nederlands blad stond, wilde ze er toch wat over kwijt. 

Article continues after the ad'Ik dacht: Herman Brusselmans, wie de fuck is dat? Een Belgische journalist, dat zal dan wel een Belgische krant zijn. Ik ken Nieuwe Revu niet, nu is duidelijk waarom niet. Maar ik ben echt boos. Dit is toch geen satire. Als dit is wat jij een kunstvorm noemt, dan moet je weer naar school?'

Niks anders dan liefde

Na afloop van het programma deelde Shirma nog een video op Instagram waarin ze zegt erg blij te zijn dat het onderwerp body positivity werd besproken. 'Het was een fantastische uitzending. Ik wil nog even benadrukken dat ik, voordat ik was afgevallen, ook al oprecht gelukkig was. De liefde die ik voor mezelf heb was er altijd al.'

Bron: Jinek/Instagram Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.