Aart Staartjes, die afgelopen zondag overleed aan de verwondingen die hij opliep bij een verkeersongeluk, is vrijdag in besloten kring begraven. Meerdere oud-collega's van de acteur waren bij de uitvaart aanwezig, onder wie Wieteke van Dort en Theo Maassen, met wie Staartjes in respectievelijk Het Klokhuis en de serie Waltz speelde.

Ook Michiel Kerbosch, met wie Staartjes bij de sinterklaasintocht te zien was, en Sesamstraat-collega Frank Groothof waren aanwezig bij de uitvaart. De begrafenis vond plaats in het Friese plaatsje Dronrijp, waar Staartjes woonde.

Article continues after the ad

Herdenkingsplaatsen

Er zijn meerdere herdenkingsplaatsen voor Staartjes in het leven geroepen. Zo kunnen mensen in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum condoleances en herinneringen achterlaten in een speciaal gedenkboek.

Condoleanceregister

In de bibliotheek van Dronrijp was een condoleanceregister voor Staartjes geopend. Personen die het register wilden tekenen of bloemen neer wilden leggen, kregen daar eerder deze week de gelegenheid voor.

Marathon

Vrijdag wordt tussen 17.00 en 20.00 uur een Sesamstraat-marathon uitgezonden op het themakanaal van Zapp. Tijdens deze uitzending worden afleveringen vertoond waarin Staartjes een prominente rol had.

Sesamstraat

Staartjes was bekend als Meneer Aart uit Sesamstraat en van jeugdprogramma's als De Stratemakeropzeeshow, J.J. de Bom voorheen : 'De Kindervriend', De film van Ome Willem en Woord voor Woord, een serie bijbelvertellingen.

Bron: Nu.nl | Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.