Het is feest in Meerdijk, want vandaag is het precies dertig jaar geleden dat ‘GTST’ voor het eerst op de buis verscheen. Dat in combinatie met een nieuwe maand heeft een kersverse trailer opgeleverd van wat er in oktober allemaal te gebeuren staat. Eén ding is zeker: de komende weken staan garant voor een hoop opschudding in het soapdorp.

Trailer jubileummaand ‘GTST’

Dat er altijd wat te beleven valt in Meerdijk, staat voorop. Zo zitten we al sinds voor de zomerstop in de verhaallijn over L’Absence gezogen, lijkt er nooit een einde te komen aan de haat-liefdeverhouding tussen Nina (Marly van der Velden) en Bing (Everon Jackson Hooi) en blijft het een komen én helaas ook gaan van personages. Wat staat fans van GTST in de jubileummaand van de soap te wachten? De makers van de soap hebben zojuist een nieuw rijtje beelden onthuld, waar we alleen maar met open mond naar kunnen kijken.

Sesamstraat meets ‘GTST’

De video begint al meteen bloedstollend, wanneer we Bing hard Nina horen roepen. Rik (Ferri Somogyi) en Shanti (Bertrie Wierenga) zijn erbij en kijken duidelijk geschrokken. Ook zien we een nieuw personage zijn intrede maken, namelijk Hakim Traïdia – jawel, dé Hakim van Sesamstraat. Hij kruipt in de huid van de vader van Ilyas (Hamza Othman) en Marwan (Hassan Slaby). Daarnaast zien we Daan (Dorian Bindels) in tranen zeggen dat hij “echt dacht dat zij de ware was, voor altijd”. Heeft hij het hier over Nina? En betekent dit dat hun relatie tóch op de klippen is gelopen? En zou dat dan betekenen dat Nina weer samen is met Bing? Je hoort het al, er cirkelen weer een hoop vraagtekens rondom ons hoofd.

Verboden liefde

Verder blijkt uit de trailer dat Demi (Noa Zwan) en Marwan verliefd zijn, maar dat volgens hem geen optie is. 'Als mijn vader erachter komt, vermoordt-ie mij', horen we hem dan ook zeggen. Ook zien we een positieve zwangerschapstest, preciés op het moment dat Marwan’s stem te horen is. Betekent dit dat Demi in verwachting is? Of proberen de makers van GTST ons op een verkeerd spoor te zetten en gaat Shanti’s langgekoesterde kinderwens eindelijk in vervulling?

Neverending L’Absence-story

Daarnaast is de verhaallijn rondom L’Absence nog altijd niet afgelopen. Ludo is namelijk nog niet terug en Richard (Erik Jonker) ruikt de overwinning al. De enige die hem nog in de weg lijkt te zitten, is Janine (Caroline de Bruijn), die hij onder schot houdt in de trailer.

Article continues after the ad

De tekst gaat verder onder de video.

Jubileumaflevering ‘GTST’

Donderdag 1 oktober wordt de langverwachte jubileumaflevering van GTST uitgezonden, waarvoor een oude bekende – ook wel de Heintje Davids van de soap – een kort bezoekje brengt aan het soapdorp. Ook is al bekend dat Laura (Jette van der Meij) een onverwacht telefoontje krijgt en de zoektocht naar Ludo (Erik de Vogel) uiteraard verdergaat. Maar wordt hij eigenlijk nog wel gevonden? Het lijkt er steeds meer op dat de kunstliefhebber niet meer te zien zal zijn in Meerdijk…

En Laura?

Wie misschien ook wel af gaat zwaaien binnenkort, is Laura. In een interview met De Volkskrant doet Jette van der Meij een boekje open over haar rol en zegt ze het jammer te vinden dat haar personage in de afgelopen jaren minder prominent is geworden. 'Ik kan het niet staven, en het is nooit expliciet gezegd, maar misschien hebben de makers zich een tijdje meer op jongere personages gericht. Om jonger publiek te trekken. Daar past een grote rol van Laura niet bij', aldus de actrice die al vanaf de eerste GTST-uitzending te zien is. 'Gelukkig zijn ze daarvan teruggekomen, vorig seizoen. Johnny Kraaijkamp doet nu mee. Hij is net zo oud als ik. Ik vind het belangrijk dat meer oudere mensen te zien zijn, omdat kijkers dan misschien beseffen dat je op je 66ste nog best zin kunt hebben om te feesten en verliefd kunt worden.'

Door: Flaironline | Beeld: Still

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.