Begin januari werd bekend dat het huwelijk tussen Ellemieke Vermolen (44) en Sergio Herman (50) voorbij is. Ruim dertien jaar na hun eerste ontmoeting zijn de twee opnieuw uit elkaar. Voor de topchef is dit hét moment om nog meer aan zichzelf te gaan denken, zo vertelt hij in Telefacts NU.

Voor een kok is het natuurlijk ook geen makkelijke tijd momenteel: de restaurants moeten gedwongen gesloten blijven, ook bij onze Zuiderburen. Maar nu Herman 50 is geworden, gooit hij het roer om. 'Ik wil nog zoveel doen. Ik ga niet zegen dat de tijd dringt, tijd is voor mij nu wel iets belangrijker dan toen ik 25 jaar was.'

Article continues after the ad

Egoïstischer

Wat voor goede voornemens hij dit jaar dan heeft? Meer aan zichzelf gaan denken en ook blijven doen. 'Ik ga nóg egoïstischer worden', vervolgt Herman. 'Ik vind het heerlijk dat ik dat voor mezelf kan zeggen. Gewoon aan jezelf denken en zelf leuke dingen doen. En de dingen die ik niet meer wil doen, die ga ik gewoon niet meer doen. Dat is heel simpel. Ik ga nog meer genieten, zowel zakelijk als privé.'

Relatiecrisis

Zes jaar geleden beleefden ze hun eerste relatiecrisis. Ellemieke verhuisde toen met hun twee kinderen vanuit België tijdelijk naar Nederland. Hoewel Ellemieke in het begin nog zei dat haar verhuizing niets te betekenen had, bevestigde ze later dat er wel degelijk problemen waren geweest.

Definitieve scheiding

'We werden gedwongen onszelf af te vragen: wat is er nou echt belangrijk in het leven? Mijn antwoord op die vraag is simpel: ons gezin.’ Toch is er van dat gezin nu weinig over en hebben Ellemieke en Sergio de foto’s van hen samen op social media verwijderd. Hun managers laten weten dat Sergio en Ellemieke in het belang van de kinderen nergens op willen reageren. Het lijkt erop dat Ellemieke er genoeg van heeft dat Sergio de focus op zijn werk legt en niet op zijn gezin.

Verhuizing

Waar Ellemieke met hun twee kinderen Noah (11) en Zenna (10) in de echtelijke villa in de mondaine Belgische badplaats Knokke de lockdown door probeert te komen, keert Sergio terug naar zijn Zeeuwse geboortegrond: in Terhofstede heeft hij een woning met boerenschuur gekocht. Volgens berichtgeving wil Sergio daar niet alleen gaan wonen, maar is de chef-kok ook van plan er een heus horeca-imperium uit de grond te stampen.

Bron: Boulevard | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.