Sterrenkok Sergio Herman gaat in beroep tegen een boete die hij in België gekregen heeft voor te hard rijden. De Zeeuwse restaurateur werd in september 2016 betrapt toen hij met zijn Range Rover in de Belgische stad Damme 105 kilometer per uur reed op een weg waar slechts 50 kilometer per uur is toegestaan.

De Belgische rechter legde Herman voor de overtreding een rijverbod van drie maanden op en de opdracht om alle rijexamens opnieuw af te leggen. Ook moet hij psychologische en medische tests ondergaan om aan te tonen dat hij achter het stuur kan kruipen.

Te zwaar

De chefkok vindt deze straf echter te zwaar. Hij hoopt dat een hogere rechter milder zal oordelen. Zijn advocaat stelt volgens persbureau Belga dat Herman met zijn rijgedrag “geen onaanvaardbare risico’s heeft genomen”. Het was niet de eerste keer dat Herman in België is veroordeeld voor een snelheidsovertreding. Hij werd er al drie keer eerder betrapt op te hard rijden. Deze eerdere uitspraak nam de rechter vorige jaar mee in de nieuwe zaak.

Article continues after the ad

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders