Serena Williams is alweer 4 maanden de trotse moeder van baby Olympia. Nu onthult de tennisster een wel heel heftig verhaal over haar bevalling. 

In een interview met Vogue wordt duidelijk dat Serena Williams in levensgevaar verkeerde nadat ze haar dochtertje op de wereld had gezet.

Spoedkeizersnede

Olympia werd geboren via een spoedkeizersnede, nadat haar hartslag gevaarlijk daalde tijdens weeën. De huilende, gezonde baby werd op haar moeders borst gelegd. Dat was een geweldig gevoel”, herinnert Serena zich. “En toen ging alles mis.”

Longembolie en interne bloeding

Serena bleef in het ziekenhuis liggen om te herstellen van de keizersnede. De volgende dag was ze kortademig. Ze was direct bang voor een bloedprop, omdat ze deze eerder heeft gehad en de symptomen herkende. In 2011 was ze al eens in levensgevaar geraakt door een longembolie. En dus zei ze tegen een verpleegkundige dat ze per direct een CT-scan wilde. Wat bleek: er zaten inderdaad meerdere bloedproppen in haar longen.

De dagen erna werden alleen maar erger en erger. Doordat Serena zo hard hoestte door de longembolie, schoot de wond van haar keizersnede open. Ze ging weer onder het mis en toen ontdekten de artsen nóg meer ellende: ze had een ernstige interne bloeding.

Gevangen in bed

Na een zware operatie mocht Serena 1 week later naar huis. De eerste 6 weken kon ze niet uit haar bed komen. Ook een zware periode voor Serena’s man en kersverse vader, Alexis Ohanian. “Haar niet kunnen helpen maakte het nog moeilijker. Je lichaam is een van de geweldigste dingen op de aarde en je zit erin gevangen.”

Krankzinnige emoties 

Serena maakt het inmiddels, 4 maanden na haar bevalling, weer goed en kan ze genieten van hun kersverse gezinnetje. Maar ze zal de eerste zijn die toegeeft dat het moederschap echt niet over rozen gaat. “Ik ben zo vaak ingestort. Boos worden om het huilen, verdrietig worden om mijn boosheid, schuldig voelen over dat ik zo verdrietig ben terwijl ik een prachtige baby heb… de emoties zijn krankzinnig.”

Beeld: ANP | Bron: Libelle

Wesley Sneijder nam onlangs afscheid van het Nederlands elftal. Maar het lijkt erop dat hij samen met Yolanthe óók afscheid neemt van zijn vaderland. Blijven de twee in Qatar of lonkt er een andere exotische plek? 

Sinds de verhuizing naar Qatar is Yolanthe Sneijder vaker in Nederland te vinden dan thuis bij haar Wesley. Maar dat heeft een reden, zo vertelt Yolanthe aan Story. ‘De afgelopen tijd ben ik vooral heel vaak in Nederland geweest voor werk. En dus niet daar.’ Daardoor doken geruchten op dat het niet meer zou boteren tussen de echte-lieden. Klinkklare onzin, volgens Yolanthe. ‘Het gaat hartstikke goed tussen Wes en mij!’ En dat straalde het stel ook uit toen Wesley onlangs in de Johan Cruijff ArenA afscheid nam van het Nederlands elftal en haar legioen. Als gezin namen Wesley, Yolanthe, (stief)zoon Jessey en zijn halfbroertje Xess Xava na afloop van Wesley’s laatste wedstrijd bij Oranje plaats op de middenstip. En ze straalden puur geluk uit. Volgens Yolanthe is haar werk dan ook de enige reden dat ze méér in Nederland vertoeft dan in Qatar, maar: ‘Als ik er ben, heb ik het naar mijn zin. We hebben het er goed, hoor.’ Op de vraag of hun toekomst in Nederland ligt, antwoordt Yolanthe: ‘Ik weet nog niet of wij ooit terugkomen naar Nederland. Dat hangt van Wesley af. Het kan ook zijn dat onze toekomst ergens anders ligt. Ik vind het moeilijk om dat nu te voorspellen.’ 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 38 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders

Geruchten dat haar relatie met Ramon op de klippen is gelopen, worden in Story eindelijk door Berget Lewis bevestigd. ‘Het liep niet tussen ons.’ Maar wie denkt dat Berget met liefdesverdriet rondloopt, slaat de plank mis.

Nadat haar eenjarige huwelijk met Sebastiaan van Rooijen strandde, vond zangeres Berget Lewis (46) nieuw liefdesgeluk bij Ramon. Ze was erg zeker van hun relatie toen ze in 2015, een jaar nadat ze elkaar hadden ontmoet, gingen samenwonen. Berget vertelde in Story: ‘Dat is toch een behoorlijk commitment. Dan zeg je toch tegen elkaar: We willen samenblijven. Voor mijn gevoel doe ik ook niets te snel. Ramon en ik zijn nu ruim een jaar samen. We zijn geen jonge mensen, die in een vlaag van verliefdheid zijn gaan samenwonen. We weten heel goed wat we aan elkaar hebben.’ Berget vertelde zelfs dat ze een huwelijksaanzoek zou accepteren. Maar van een bruiloft kwam het niet.  

Lees het hele verhaal in Story. Editie 38 ligt nu in de winkel of lees verder op Blendle


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP