Ze was een bejubeld operazangeres en werd steenrijk toen haar onverwacht een enorme erfenis ten deel viel. Caroline Kaart (85) dacht dat zij zich nooit meer zorgen zou hoeven maken. Maar in plaats daarvan slijt Caroline haar dagen in armoede en in constante pijn. 'Als mijn hondje straks overleden is, heeft mijn leven geen zin meer...'

Alles kwijt 
'Alleen voor Trixie wil ik nog blijven leven. Ze is dertien en heeft hartproblemen. Ze haalt waarschijnlijk het eind van het jaar niet. Verschrikkelijk. Als Trixie is overleden, heb ik niets meer en is mijn leven zinloos geworden...' Caroline Kaart is diep ongelukkig. De roem die ze in de jaren zestig met haar zangcarrière, haar eigen tv-show en haar radioprogramma vergaarde, haar schitterende Blaricumse villa, haar kapitaal... Alles is weg. 

Bankroet
'Leuk is mijn leven allang niet meer,' vervolgt Caroline. 'Ik kan me niets veroorloven. Het overgrote deel van mijn AOW gaat naar het Rosa Spierhuis voor de huur van mijn appartement. Er blijft dan nog net genoeg over om mijn telefoon, zorgverzekering en tv-abonnement te betalen. Op mijn rekening staat nog zevenentwintig euro dertig waar ik tot het eind van de maand mee moet doen.

Pijn
'In mijn rug zit een zenuw bekneld, waardoor ik constant pijn heb. Ik slik pillen en de dokter heeft me uitgelegd dat er twee andere mogelijkheden zijn om de klachten te verminderen. Een korset of operatie, maar dat zie ik beide niet zitten. Elke ochtend neem ik me voor iets van de dag te maken, maar dat valt niet altijd mee.'

Lees het hele verhaal in Story. Editie 22 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders

 

Nu het bekend is geworden dat de kinderen van Samantha de Jong en Michael van der Plas naar Spanje verhuizen staat de telefoon van Michael ongetwijfeld roodgloeiend. Op Facebook geeft Michael een reactie op de situatie.

Hij schrijft: 'Goedemorgen bijna middag.

Vanmorgen hiermee wakker geworden toen ik naar buiten keek. Om nog maar te zwijgen van al het moois dat ik zag toen ik mijn ogen open deed: mijn kindertjes veilig en wel in dit mooie land en mijn nieuwe vriendin druk bezig met het ontbijtje voor ons.

De media vandaag staan er vol van begrijp ik en de roddelbladen ook. Inderdaad zijn de kinderen mee naar Spanje en vandaag is de eerste dag hier. Over de thuissituatie heb ik niet zoveel te zeggen al heb ik er natuurlijk wel een mening over, het enige wat er toe doet voor nu is rust en stabiliteit voor de kinderen.

Als je als vader zijnde de moederrol helemaal in moet vullen, ontdek je pas echt wie je kinderen zijn. Althans, dat geldt voor mij. Ik kan goed merken dat de huidige rust en regelmaat een erg positief effect op ze heeft en ik zie twee schone en happy kleine bengeltjes door het huis rennen nu, lachend en zingend. Dit is ook wie ik ben, een vader en ondernemer, genietend van deze fase in ons leven.

Wij gaan straks denk ik bij het zwembadje kijken en lekker wat eten met de kids, Angelina krijgt huiswerk en gelukkig kan dat allemaal onder gecertificeerde begeleiding hier gedaan worden volgens de Nederlandse eisen, aan alles is gedacht. Lieve mensen ik wens jullie een fijne dag!'

Beeld: Peter Smulders

Het deelnemersveld van De Slechtste Chauffeur Van Nederland is bekend. Dit seizoen zijn het bekende Nederlanders die achter het stuur kruipen op het circuit.

Henk Westbroek in De Slechtste Chauffeur Van Nederland

Henk Westbroek heeft vijftien jaar geleden pas zijn rijbewijs gehaald. Of zoals zijn dochter Chrissie zegt: zijn rijbewijs gekregen. Henk rijdt uit principe niet achteruit en verliest wel eens het overzicht. Chrissie heeft haar vader opgegeven en is zijn bijrijder.

Michella Kox

Realityster Michella Kox heeft last van een flinke vorm van rijangst en durft bijvoorbeeld de snelweg niet op. Haar bijrijder is goede vriendin Leslie Keijzer, bekend van Gooische Meisjes.

Andere deelnemers

Oud Sesamstraat-actrice Gerda Havertong rijdt samen met haar dochter Zulema. Concentrate-host Bobbie Bodt doet mee met JayJay Boske als bijrijder. Temptation Island-ster Shady is opgegeven door goede vriend Koen Kardashian. Voormalig Dolly Dots-zangeressen Anita Heilker en Esther Oosterbeek maken het deelnemersveld compleet.

De vip-editie van De Slechtste Chauffeur van Nederland begint komende dinsdag op RTL 5, met John Williams als presentator en rijschoolhoudster Patricia Nijman en Tim en Tom Coronel als juryleden.

Beeld: Peter Smulders
(ANP)