Nét nu Wesley en Yolanthe Sneijder in het strenge rijkenparadijs Qatar uit de schijnwerpers zijn verdwenen, ligt een familielid flink onder vuur: Wesley’s vader Barry zou betrokken zijn bij een mysterieus schandaal. Aan Story doet hij zijn kant van het verhaal, en openbaart hij hoe de meedogenloze voetbalwereld wérkelijk in elkaar steekt.

Wesley en Yolanthe Sneijder hebben het heerlijk in miljardenstaat Qatar, in het mysterieuze Midden-Oosten. Het glamourpaar kan er over straat zonder doorlopend te worden herkend, aangeklampt en gefotografeerd. Bijkomend voordeel is dat ze nu alle tijd en aandacht hebben voor elkaar én hun zoontje Xess Xava (2). Voor het door hen geadoreerde ventje heeft Yolanthe een speciale Instagram-pagina geopend, waarop ze al haar foto’s van haar oogappeltje zet. De pagina is overigens niet zomaar voor Jan en alleman toegankelijk; Yolanthe hanteert een strikt toelatingsbeleid! Zo mogen slechts 49 familieleden en vrienden de pagina bezoeken. Op deze manier verliezen de échte intimi van Wes en Yo, zoals ze genoemd worden, niets van de ontwikkeling van Xess Xava nu de Sneijdertjes in Qatar wonen, waar Wesley bij voetbalclub Al-Gharafa speelt.

Donkere wolken

Hoewel het daar praktisch elk moment onbewolkt is, hangen er toch een paar donkere wolken boven het gelukkige gezin: Wesley’s vader Barry is onderwerp van gesprek in een pijnlijke financiële situatie. Volgens een bestuurslid van Wesley’s voormalige Turkse voetbalclub Galatasaray zou Barry zómaar, zonder enige vorm van toelichting, 200.000 euro hebben aangenomen van een oud-voorzitter van de Turkse topclub. Een dergelijke gulle gift roept logischerwijs tot in de hoogste regionen van de voetbalwereld 
vragen op. Kan dit het daglicht wel verdragen?

Lees het hele verhaal in Story. Editie 9 ligt nu in de winkel.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Beeld: Peter Smulders