SBS6 komt weer met een ijsdansshow met bekende Nederlanders. Daarvoor wordt het format Sterren Dansen op het IJs opgefrist, maakte Albert Verlinde woensdag bekend in 6 Inside. Een woordvoerster van de zender bevestigt de terugkeer van het amusementsprogramma en zegt dat de show komend najaar staat geprogrammeerd. Een titel is nog niet bekend.

SBS6 had in het verleden veel succes met Sterren Dansen op het IJs, waarin bekend Nederlanders zonder ijsdanservaring het samen met een professionele partner in paren tegen elkaar opnamen. De zender was met de show in een heuse ijsoorlog verwikkeld met RTL4, dat een soortgelijk programma uitzond onder de naam Dancing On Ice.

Ijsdansoorlog

Verlinde verwacht dat een ijsdansoorlog dit keer uitblijft: 'Het is leuk om het programma terug op de buis te brengen, op een andere manier. Het is de bedoeling dat bekende Nederlanders daarvoor hard gaan trainen, zodat ze ontzettend goed kunnen dansen op het ijs.'

Oude doos

De comeback van het ijsdansprogramma past in een trend van programma's uit de oude doos die weer terugkeren op televisie. Eerder kondigde RTL al de terugkeer van de quiz De Zwakste Schakel aan, dit keer met Bridget Maasland als presentatrice. Ook komt Weekend Miljonairs met Robert ten Brink terug op de buis, evenals Dancing with the Stars. Komend weekend begint een nieuw seizoen van de comedyserie Kees & Co.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron & beeld: ANP