Precies vijftig jaar geleden brak het liefdeskoppel en duo Saskia & Serge in Nederland door na hun onverwachte deelname aan het Nationaal Songfestival. Er was lef voor nodig geweest om hieraan mee te doen, maar nog altijd zijn ze blij dat ze toen doorgezet hebben. In Story kijken Saskia (73) en Serge (74) terug op hun leven en vertellen ze waarom ze destijds ‘nee’ zeiden tegen een grote Amerikaanse carrière.

Me het liedje ' Het Spinnenwiel' mochten we in 1971 wel naar het Eurovisiesongfestival. Als enige artiest hadden we in de voorronde zes liedjes gezongen en het publiek mocht via een briefkaart op hun favoriete liedje stemmen. We werden uiteindelijk zesde en hebben er ook nog een Europese carrière aan overgehouden.

Jambalaya

‘Deze plaat zorgde voor een kortstondige carrière in Amerika. We stonden daar hoog in de hitparade en ontmoetten de grootste country-artiesten. We traden op in de Grand Ole Opry in Nashville, waar alle grote countrysterren hebben gezongen. Het was een waanzinnige tijd en als we hadden gewild, hadden we daar een grootse carrière kunnen hebben.

Ware het niet dat we in Nederland genoeg werk hadden. In die tijd traden we twee keer per dag op. Elke maand hadden we zo’n zestig optredens. Die Amerikanen vonden dat ongelooflijk en begrepen uiteindelijk wel dat we dat niet wilden opgeven. Daarbij trok het leventje daar ons niet. Als country-sterren in Amerika zouden we aldoor op reis zijn, we zouden geen vaste basis hebben. En wij zijn allebei toch wel types die die basis nodig hebben. Het leuke is dat weekblad Story mee is geweest op een van onze reizen naar Nashville en we toen de wereldberoemde tv-presentator Johnny Carson hebben ontmoet.’

Article continues after the ad

Tekst: Karin Riethoven | Beeld: Edwin Smulders 

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 38 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.