Oscar Kazán mocht in Saoedi-Arabië niet met zijn verloofde Bregje eten en slapen. ‘We vonden het allebei heel vreemd om opeens alleen in bed te liggen. Dat was niet plezierig,’ vertelt de illusionist aan Story. Maar het was prins Khalid die Oscar een aangename verrassing bezorgde…

Drie weken lang verbleven Oscar Kazàn en zijn verloofde Bregje, broer Renzo en diens echtgenote Mara in Riyad, de hoofdstad van. Maar liefst 31 shows gaven ze als Magic Unlimited. ‘Het was ontzettend bijzonder om dit te mogen meemaken,’ vertelt Oscar aan Story. ‘Ook omdat we onze show in veel opzichten moesten veranderen. Zo mochten we Mara tijdens de show niet optillen en moest ze zo gekleed zijn dat alleen haar hoofd en handen onbedekt waren.

Article continues after the ad

Ongesluierd

En zelfs dat was uniek. Want het is niet eerder voorgekomen dat een vrouw ongesluierd op dit podium heeft gestaan. Een paar straten verder was er een vrouw die met ontblote schouders optrad en die show werd door de politie afgebroken. De Arabieren waren enorm enthousiast. We werden ook in de veelbekeken televisieshow Good Morning, Saudi Arabia uitgenodigd, waar we een optreden mochten geven. Het was waanzinnig om mee te maken.’ Vooraf wisten Oscar en Bregje dat ze niet samen mochten slapen en eten omdat ze niet getrouwd zijn. Ze hadden wel geprobeerd om een flitshuwelijk te regelen, maar zelfs daar bleek geen tijd voor. 

Het hele verhaal lees je in de nieuwste Story. Editie 33 ligt nu in de winkels.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Edwin Smulders