Hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck gaat weg bij Quote. Dat laat hij weten in een stuk op de website van het tijdschrift. Hij schrijft dat hij zich meer wil gaan richten op zijn favoriete bezigheden: schrijven en ondernemen, deels in Zweden, waar zijn vriendin woont.

De afgelopen tijd was Schimmelpenninck naast hoofdredacteur ook met verschillende andere klussen bezig. 'Het jaar 2020 is een snelkookpan geworden, waarin ik lange tijd zo’n beetje alles heb gedaan, maar nu het moment is gekomen om harde keuzes te maken,' schrijft hij. Begin september stopte hij al met zijn presentatieklus bij de talkshow Op1. Over die baan is hij niet te spreken: 'het vergrootglas waaronder ik het afgelopen jaar heb gelegen, vooral door mijn Op1-presentatie, beviel me buitengewoon slecht.'

Article continues after the ad

Meer vrijheid

Schimmelpenninck zeg meer meer vrijheid te willen, zodat hij ook vaker naar Zweden kan, waar zijn vriendin woont. Hij blijft schrijven voor de Volkskrant als columnist. Ook gaat hij gewoon door met zijn podcast, de Zelfspodcast, die hij maakt met jeugdvriend Jaap Reesema. Inmiddels is die podcast uitgegroeid tot een mediabedrijf.

Mooiste baan

Schimmelpenninck kijkt met plezier terug op zijn tijd bij Quote. 'Quote heeft mij alle kansen gegeven om me te ontwikkelen, en daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Het was waarschijnlijk de mooiste baan van mijn leven.' Hij werkte al 7 jaar bij het blad, waarvan 4 als hoofdredacteur.

Beeld: Peter Smulders | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.