Ireen Wüst ging ten koste van haar vriendin Letitia naar de Spelen. Maar dat houdt het koppel niet tegen. Volgens Insiders gaan ze na de Winterspelen samenwonen. 

Vier jaar lang hebben de Nederlandse schaatssters ernaartoe geleefd om in Zuid-Korea een medaille te behalen. Voor deze Olympische Spelen moest alles wijken. Met name hun privélevens stonden onder druk. Maar voor degene die nog altijd verliefd zijn, is de beloning groot. Want na de Spelen is er volop gelegenheid om te gaan samenwonen en trouwen.

Article continues after the ad

Tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi was de teleurstelling bij Letitia de Jong (24) groot toen juist haar vriendin Ireen Wüst (31) ervoor zorgde dat zij niet naar de Spelen mag.  De twee schaatssters, die sinds begin 2017 een relatie hebben, wisten dat een podiumplaats van Ireen grote gevolgen voor Letitia kon hebben. Ireen werd derde, Letitia vierde en mag dus niet meedoen aan de Spelen.

Trouwe supporter

‘Normaal zou ik alleen maar opluchting voelen en had het me echt totaal niet uitgemaakt wie er vierde was geworden. Maar nu is het toch een beetje gek,’ zei Ireen voor de camera’s van de NOS. Toch gaat Letitia mee naar Zuid-Korea om Ireen aan te moedigen. En ze hebben nóg een mooi vooruitzicht. Insiders zeggen dat Ireen en Letitia na de Spelen zo snel mogelijk willen gaan samenwonen. 

Lees het hele interview in editie 6. Nu in de winkel.

Beeld: ANP | Koen van Weel