Ireen Wüst ging ten koste van haar vriendin Letitia naar de Spelen. Maar dat houdt het koppel niet tegen. Volgens Insiders gaan ze na de Winterspelen samenwonen. 

Vier jaar lang hebben de Nederlandse schaatssters ernaartoe geleefd om in Zuid-Korea een medaille te behalen. Voor deze Olympische Spelen moest alles wijken. Met name hun privélevens stonden onder druk. Maar voor degene die nog altijd verliefd zijn, is de beloning groot. Want na de Spelen is er volop gelegenheid om te gaan samenwonen en trouwen.

Tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi was de teleurstelling bij Letitia de Jong (24) groot toen juist haar vriendin Ireen Wüst (31) ervoor zorgde dat zij niet naar de Spelen mag.  De twee schaatssters, die sinds begin 2017 een relatie hebben, wisten dat een podiumplaats van Ireen grote gevolgen voor Letitia kon hebben. Ireen werd derde, Letitia vierde en mag dus niet meedoen aan de Spelen.

Trouwe supporter

‘Normaal zou ik alleen maar opluchting voelen en had het me echt totaal niet uitgemaakt wie er vierde was geworden. Maar nu is het toch een beetje gek,’ zei Ireen voor de camera’s van de NOS. Toch gaat Letitia mee naar Zuid-Korea om Ireen aan te moedigen. En ze hebben nóg een mooi vooruitzicht. Insiders zeggen dat Ireen en Letitia na de Spelen zo snel mogelijk willen gaan samenwonen. 

Lees het hele interview in editie 6. Nu in de winkel.

Beeld: ANP | Koen van Weel

 "Binnen de grenzen van wat mogelijk is" gaat het goed met Sjoukje Hooymaayer. De 77-jarige actrice kreeg een paar weken geleden te horen dat ze eierstokkanker in een ver gevorderd stadium heeft. "Het is natuurlijk allemaal nogal wat om mee om te gaan", zegt ze maandag in De Telegraaf.

Rotziekte

Hoewel Hooymaayer besloot af te zien van verdere behandeling, stond ze zondagavond weer op het podium in de musical My Fair Lady. "Dit laat ik me door die rotziekte ook niet nog eens afnemen. Nee hoor, ik ga door." De actrice legde haar rol in de musical aanvankelijk neer vanwege haar ziekte, maar gaf anderhalve week geleden in een afscheidsbrief aan het publiek aan toch nog een paar keer te willen spelen.

Plannen

Hooymaayer heeft "nog wat plannetjes". "Volgende maand wil ik ook nog graag een paar keer het toneel op, wanneer we de afsluit hebben in Carré." Daarna wil ze met "het hele gezin" een weekeinde naar Italië. "Inderdaad maar kort, want ik moet me wel wat ontzien en de reis zal best zwaar zijn, maar we gaan er optimaal van genieten. Er komt zoveel liefde op me af, het is echt geweldig."

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)

De zus van volkszanger Tino Martin is zaterdag overleden. De zanger herdenkt zijn zus Kim van der Valk op sociale media.

Nooit vergeten

"Ook vandaag hield ik je hand vast, eerst warm en later koud, ik zal nooit vergeten hoe jij hebt geknokt en hoe jij in het leven stond", schrijft Tino Martin op Facebook. "Dag mijn zuster op een houtvlot!! We gaan je altijd mooie stralende lach en nog veel meer van je missen."

Liefste vrouw

Eerder deze week noemde de zanger zijn zus ''de sterkste, mooiste en liefste vrouw van onder andere de planeet aarde."

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)