Samantha Steenwijk wil ondanks haar verschillende successen nog niet zeggen dat ze het heeft gemaakt. "Er valt nog zo veel te behalen", zegt de zangeres in Veronica Magazine.

'Na The Voice had ik een grote angst dat ik een eendagsvlieg zou zijn. Dat heb ik geprobeerd te voorkomen door zo vaak mogelijk op televisie te verschijnen. Dat is wel gelukt', vindt Samantha. Of haar carrière echt is gelukt, weet ze waarschijnlijk pas als ze de 60 is gepasseerd.

Evergreen

Tegen die tijd hoopt de 34-jarige Samantha dat ze een eigen evergreen heeft zoals Anita Meyer met Why Tell Me Why. De zangeres is haar grote voorbeeld. 'Ik heb zo veel respect voor Anita Meyer, vanwege dat nummer, maar ook omdat zij weet hoe je jezelf als artiest moet gedragen', vindt Samantha.

Volgens de zangeres zijn 'sommige artiesten het spoor bijster' als het gaat om hun rider, de lijst met eisen waaraan de kleedkamer of hotelkamer moet voldoen. 'Eisen voor fruitmanden, belegde broodjes, krasloten en champagne', somt Samantha op. 'Ik krijg dat niet eens allemaal weg in anderhalf uur! Daarbij: je komt toch om te werken? Anita is altijd op tijd, netjes gekleed, goed bij stem en ze heeft niet zo’n achterlijke rider. Zo wil ik dat mensen mij ook zien als ik haar leeftijd heb.'

Article continues after the ad

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.