Het leven van Samantha 'Barbie' de Jong (30) hing aan een zijden draadje na een ernstig auto-ongeluk. Inmiddels gaat het weer goed met de voormalig realityster, die tevens in verwachting is. De verwondingen aan haar gezicht zijn bijna geheeld. 

Het is nauwelijks voor te stellen dat de blondine een paar weken geleden nog vocht voor haar leven. Ze geniet nu met volle teugen van haar zwangerschap en het samenzijn met haar vriend Gerrit. Het enige wat nog aan het auto-ongeluk doet denken, zijn de verwondingen die ze eraan over heeft gehouden. Barbie deelde gisteren een selfie waarop de verwondingen, die al goed aan het helen zijn, op haar gezicht zichtbaar zijn. Zelf besteedt ze er niet veel aandacht aan. 'Happy Monday,' schrijft ze erbij.

Article continues after the ad

Gevreesd voor haar leven

Samantha raakte vijf weken geleden betrokken bij een auto-ongeluk. Ze raakte in coma en er werd voor haar leven gevreesd. Tegen de verwachting in ontwaakte Samantha uit haar coma, waarna de arts haar vertelde dat ze zwanger is.

Gerrit: Ik had gedronken

Zelf kan Samantha zich weinig herinneren van het ongeluk. Alleen dat zij achterin zat en er een vreselijke klap was. Aan Story vertelt haar vriend Gerrit wat er die avond gebeurd is. ‘Ik ben heel stom geweest, maar ik heb echt mijn lesje geleerd. Die dag had ik gedronken. Waarom ik toch achter het stuur kroop, weet ik niet. Ik rijd al ruim tien jaar niet meer met drank op. Maar die middag wel. Mijn handen waren nog vet van het barbecueën en ik reed, waarschijnlijk, te hard door die bocht. Een bocht die ik op mijn duimpje ken. En toen ging het fout. Ik verloor de macht over het stuur en ineens was daar die klap. Ik begreep direct dat het foute boel was.’ Al snel deed het verhaal de ronde dat de auto onverzekerd zou zijn. ‘Dat klopt niet. Ik had die auto net gekocht, en hij was verzekerd. Daar heb ik ook alle papieren van. Uit de bloedtest bleek wel dat ik te veel had gedronken:1,7 promille.’

Beeld: Peter Smulders 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.