Samantha weet nog goed dat ze na haar scheiding van Michael nieuw geluk vond bij Rolf Tangel en zwanger van hem raakte. Maar RTL en de productiemaatschappij Warner Bros wilden volgens Samantha niet dat ze met Rolf omging.

‘Ze vonden hem slecht voor mijn imago en tv-carrière. Ze maakten me zelfs wijs dat Rolf helemaal niet van mij hield, en me alleen maar gebruikte om over mijn rug een eigen tv-carrière te krijgen. Ik wist op het laatst niet meer wie of wat ik wel en niet moest geloven.’ Samantha staat nog steeds achter deze uitspraken. ‘Toen ik zwanger van Rolf raakte, werd er heel veel gezegd, zoals een zwangerschap die niet uitkwam. Ik denk dat ik het dan nog netjes verwoord. Laat ik het daar maar op houden.’

Article continues after the ad

Filmen

Samantha besloot een abortus te ondergaan. Volgens eigen zeggen omdat de producent daar ook over sprak. ‘Dat werd geopperd. Ze wilden zelfs mee naar de kliniek om dat te filmen. Ik wil ze niet zwartmaken, want ik dacht ook niet helder. Het was uit met Michael, ik had net een relatie met Rolf en bleek zwanger te zijn. Ik heb toen beslissingen genomen die ik nu niet meer zou nemen. Ik heb zo ontzettend veel verdriet van de abortus gehad. En spijt. Anders hadden Rolf en ik samen een kindje gehad en ik denk dat we dan nog steeds samen waren geweest. Ik ben door die serie echt doorgedraaid. 
Er was totaal geen begeleiding. Niet tijdens de serie, en ook niet erna. Het was een heel zware tijd.’  

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 49 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.