We kennen Sam Gooris natuurlijk van 'de Pfaffs'. In de serie konden we 'Sammeke' al volgen tijdens zijn vele optredens, maar de zanger trekt nu toch wel een duidelijke grens.

Zo vertelt hij in de radioshow van Qmusic-dj's Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe. Want hij wil echt nooit meer voor studenten optreden. 'Ik begon tegen mijn zin te vertrekken naar die optredens. Negen van de tien keer moest ik knokken tot in mijn auto. Ik ben bespuwd geweest, overgoten geweest met bier, ik heb sleutels en fototoestellen naar mijn hoofd gekregen en het ergste was op een campus in Limburg: daar schoten ze knikkers naar mij met katapulten.'

Nooit meer

Hij snapt dan ook niet hoe mensen zich zo kunnen gedragen, zeker studenten die later bijvoorbeeld dokter moeten worden. 'En dat worden dan later onze verplegers, rechters, dokters en advocaten … Eddy Wally hebben ze zo ooit ook een appelsap in zijn gezicht gegooid. Daarom heb ik, nadat mijn dochter geboren is, de keuze gemaakt om nooit meer op te treden voor studenten.' Groot gelijk Sam!

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Article continues after the ad

Bron: Boulevard | Beeld: Hollandse Hoogte