Ruud Feltkamp Facebook

Ruud Feltkamp is blij dat John de Mol een kort geding heeft aangespannen tegen Facebook. De twee blijven allebei maar opduiken in neppe bitcoinadvertenties.

"Voor mij als kleine speler is dat moeilijk", zei de acteur vrijdag in 6 Inside. "Ik vind het waanzinnig." Ruud nam vorig jaar afscheid van Goede Tijden, Slechte Tijden om zich volledig te kunnen storten op zijn bedrijf dat zich bezighoudt met het handelen in cryptovaluta.

Hij denkt echter wel dat er weinig te winnen valt voor De Mol. "Ik denk dat hij niet blij met het antwoord gaat zijn, omdat de rechter hier ook niet veel mee kan. Maar we weten als Nederland weer wat Facebook verkeerd doet en daar ben ik heel blij om", aldus Ruud.

Bitcoins

Ruud stapte eerder dit jaar zelf naar de politie, omdat zijn naam wordt misbruikt in misleidende advertenties voor Bitcoins. Hij baalde er zo van dat hij enige tijd twitterde onder de naam Ruud "ik adverteer niet op Facebook" Feltkamp.

Article continues after the ad

Ruud is niet de eerste BN'er die zijn naam en foto ziet opduiken in advertenties die mensen ertoe moeten aanzetten minstens 250 euro te investeren. Ook onder anderen Humberto Tan, de presentatrices van WNL en ondernemer Victor Muller doken op in nepadvertenties en nepartikelen.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders