Hij is erop tijd bij, maar het blijft een heel eng die ziekte. Ruud de Wild heeft darmkanker. Zo vertelde hij maandagmiddag op de radio in zijn eigen programma De Wild in de Middag. 

De Wild kreeg de diagnose al een aantal maanden geleden.

Operatie

De 51-jarige Ruud hield het nieuws bewust stil. Hij is er naar eigen zeggen vroeg bij en heeft inmiddels een eerste ingreep gehad. 'Helaas is niet alles weg. Ik moet nog een keer geopereerd worden en na die operatie moet ik een tijdje revalideren', zei hij. De dj verwacht er een maand of drie uit te zijn.

Revalidatie

'Ik ben gezegend met de allerbeste artsen en ze zijn er eigenlijk supersnel bij maar ja, kanker blijft kanker en het blijft iets engs', aldus Ruud. Ik hoop na die revalidatie terug te komen. Jullie zijn nog niet van mij af.'

Article continues after the ad

Vervanger

Eddy Keur neemt de komende tijd de presentatie van het NPO Radio 2-programma De Wild in de Middag over. De laatste aflevering van Wild in het Weekend, die vrijdag op het programma stond, komt te vervallen.

Sterkte

De omroep zegt in een verklaring mee te leven met de 51-jarige Ruud. 'We wensen hem alle sterkte en hopen hem weer snel terug te zien in de radiostudio.'

Bron: Radio2 Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.