Ruim 1,1 miljoen kijkers zagen de documentaire over het in de jaren 60 en 70 populaire zangduo Gert en Hermien. De NTR-documentaire op NPO 1 was daarmee het op een na best bekeken programma van de woensdagavond, meldt Stichting KijkOnderzoek.

De Gert & Hermien Story toont de opkomst en ondergang van zangers Gert en Hermien Timmerman. Het paar veroverde in de jaren 60 als zangduo een miljoenenpubliek. Ze traden als eerste artiesten op in het Olympisch Stadion in Amsterdam voor duizenden fans en scoorden begin jaren 70 hun grootste hit met Alle duiven op de Dam. De carrière van Gert en Hermien werd getekend door schandalen in hun persoonlijke leven, die steeds breed werden uitgemeten in de roddelbladen.

Article continues after the ad

Verdrietig

Dochter Sandra vertelt in de documentaire onder meer over het misbruik door haar vader: 'Ik was doodsbang als ik voetstappen op de trap hoorde. Dan moest ik met hem mee, naar zijn kamer. Daar heeft hij zich behoorlijk uit­geleefd op mij, als klein meisje.' Haar verdrietige verhaal zorgt voor een hoop reacties op Twitter. Zo is onder meer te lezen: 'Wist dat het een heftig verhaal was, maar ben er toch gewoon stil van. Sandra meid, diep respect voor jou.'

Kijkcijfers

De NPO 1-talkshow Op1 is het op twee na best bekeken programma van de avond met maar liefst 882.000 kijkers. Het NOS Journaal van 20.00 uur op NPO 1 staat op de eerste plaats met 1,28 miljoen televisiekijkers.

Bron: ANP, AD | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.