Het heeft negentien jaar geduurd, maar het moment was nu daar: televisiekok Rudolph van Veen heeft zijn vriendin Simone ten huwelijk gevraagd.

Ze zei 'ja' en was in tranen. 

Taart én aanzoek op bed

De tv-kok ging op z'n knieën toen Simone jarig was. 'Traditie binnen ons kleine gezinnetje: als je jarig bent, krijg je taart op bed. Toen ik jarig was, zat ik te wachten op bed. Het duurde maar en het duurde maar. Ineens vloog de deur open en kwam Rudolph binnen met een enorme bos witte rozen. Vervolgens kwam Ralph met een magnum fles champagne en zei: ‘Het gaat echt gebeuren.’ Rudolph ging op zijn knieën en ik kon alleen maar huilen', vertelt zijn verloofde in Beau Monde.

Twintig jaar

De twee hebben al bijna twintig jaar een relatie dus. Het was liefde op het eerste gezicht. Dankzij haar buurmeisje is het stel bij elkaar. Zij werkte achter de schermen bij het programma Life & Cooking en ging een item met Rudolph draaien in Tilburg. Simone werkt meegevraagd.

Article continues after the ad

Bam in vuur en vlam

'Ik hing aan de telefoon toen Rudolph binnenkwam. We keken elkaar aan en het was 'bam'. Aan mijn buurmeisje vroeg ik wie die man was die de hele tijd aan het woord was. 'De kok van Carlo en Irene', zei ze. Toen ik hoorde dat hij op televisie kwam, dacht ik: laat maar', aldus Simone.

De jurk

Wanneer de twee gaan trouwen? Pas in 2022. Eigenlijk was 2021 het plan, maar vanwege het coronavirus is het een jaar opgeschoven. Over haar jurk verklapt ze nog niks. Simone: 'Twintig jaar geleden heb ik een plaatje uitgeknipt en altijd bewaard. Sinds Rudolph me gevraagd heeft, hangt dit knipsel op het prikbord. Ik ga er niets over zeggen, behalve dat het een prinsessenjurk is.'

Bron: Beau Monde Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.