RTL wil de studio van RTL Boulevard niet verplaatsen in verband met de dreiging aan het adres van misdaadverslaggever John van den Heuvel. De omroep 'wil niet zwichten voor druk vanuit het criminele milieu', zegt een woordvoerder tegen Het Parool. 

Begin deze week werd bekend dat de Amsterdamse 'driehoek' van burgemeester Femke Halsema, hoofdofficier van justitie Nicole Zandee en politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg het risico op een aanslag op Van den Heuvel te groot vindt als hij aanwezig is bij live-uitzendingen in de studio, die op het drukke Leidseplein in Amsterdam gelegen is. In een gesprek met RTL werd toen geopperd om de studio eventueel te verplaatsen naar een rustigere en makkelijker te beveiligen plek.

Article continues after the ad

Heftig

'Wij vinden het sowieso erg en bijzonder heftig dat John van de driehoek moet uitwijken om zijn rol te kunnen spelen in onze uitzendingen', aldus de RTL-woordvoerder tegen Het Parool. 'We nemen zijn veiligheid heel serieus, maar willen en zullen tegelijkertijd niet buigen voor criminelen en het vrije woord verdedigen.'

December

Van den Heuvel wordt sinds december beveiligd door de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB). Die dreiging ontstond volgens Van den Heuvel tijdens een vergadering van 'een bepaalde motorclub'. In december deed hij aangifte tegen No Surrender omdat hij werd bedreigd. De bedreigingen waren waarschijnlijk een gevolg van de artikelen die de misdaadverslaggever voor De Telegraaf over de motorclub schrijft. Of de huidige dreiging daar ook mee te maken heeft, is niet duidelijk.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Door: NU.nl | Beeld: Peter Smulders