RTL stopt voorlopig met het uitzenden van The Voice of Holland. Bij de zender en producent ITV zijn berichten van mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik binnengekomen.

Grensoverschrijdend gedrag The Voice

'Op basis van deze aantijgingen is contact opgenomen met producent ITV en is er in overleg besloten dat ITV, onmiddellijk een zorgvuldig, onafhankelijk onderzoek zal initiëren', laat RTL in een verklaring weten. 'De uitzendingen van The Voice of Holland worden vooralsnog opgeschort tot er meer duidelijk is.'

'BOOS'

De aantijgingen kwamen aan het licht door het BNNVARA-programma BOOS. RTL noemt de berichten, die niet bekend waren bij de zendergroep, 'zeer ernstig en schokkend'. 'We nemen dit uitermate serieus. Deelnemers, medewerkers, iedereen moet in alle veiligheid kunnen werken. Daarin is geen ruimte voor interpretatie. Prioriteit is nu om de feiten op tafel te krijgen.' Tim Hofman, maker van het programma laat op Twitter weten zaterdag met 'meer info' te komen. 

Zerotolerancebeleid

Ook ITV laat weten 'geschokt' te zijn. 'Onze hoogste prioriteit is het bieden van een veilige en ondersteunende omgeving voor iedereen die deelneemt aan - of werkt aan - onze shows en er is bij ITV Studios sprake van een zerotolerancebeleid ten aanzien van het soort gedrag waarvan wordt gezegd dat het heeft plaatsgevonden. We hebben onmiddellijk opdracht gegeven voor een extern onderzoek naar de aantijgingen.'

Article continues after the ad

Ongepast gedrag

Al langer gaan geruchten over ongepast gedrag achter de schermen van The Voice. BOOS kondigde al eerder aan dat het programma bezig was met het onderwerp. Eind 2021 werd bekend dat er aangifte was gedaan tegen Marco Borsato, die lange tijd coach was bij The Voice, vanwege grensoverschrijdend gedrag.

Bron: ANP | Beeld: RTL 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.