Op de vooravond van RTL 4 in het weekend wordt vanaf september bezuinigd. Dat betekent dat de dure productie Eigen Huis & Tuin voorlopig verdwijnt van de buis en dat het dagelijkse actualiteitenprogramma Editie NL wordt doorgetrokken naar het weekend, maakte RTL donderdag bekend.

Het woon- en klusprogramma is al bijna dertig jaar elke zaterdag op de zender te zien. 'Het is echter ook een duur programma om te produceren met veertig interieur- en tuinmetamorfoses per jaar. Daarom kiezen we ervoor om Editie NL vanaf september door te trekken naar de zaterdag en zondag. Dat is te doen met een beperkte investering', aldus Directeur Content van RTL Peter van der Vorst.

Article continues after the ad

Nieuwe plek

Naar een nieuwe plek voor Eigen Huis & Tuin wordt nog gezocht. 'Natuurlijk nemen we geen afscheid van het merk Eigen Huis & Tuin. Het tv-programma krijgt in de toekomst in een andere vorm en een lagere frequentie een mooie nieuwe plek bij RTL 4, zodat de fans hun geliefde gids op het gebied van wonen en tuinieren niet hoeven te missen.'

September

Vanaf september zal de vooravond op RTL 4 worden aangepast. Dan zijn, net als doordeweeks, het RTL Nieuws, RTL Boulevard en Editie NL te zien. De voorlopig laatste uitzending van Eigen Huis & Tuin is op 6 juni te zien. In de zomer worden er compilatieafleveringen uitgezonden.

Bron: ANP | Beeld: RTL

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.