Caroline DNA Onbekend

RTL 4 gaat de programma's Verslaafd en De Sleutel, waarin Beau van Erven Dorens huizen aan daklozen geeft, eerder uitzenden dan gepland. De nieuwe seizoenen gaan dinsdag al van start, twee weken eerder dan gepland. Het gevolg hiervan is dat de reeks Het spijt me niet wordt afgemaakt op RTL 4. De laatste twee uitzendingen zijn wel te zien op Videoland, de streamingdienst van RTL.

Dat heeft de zender vrijdag bekendgemaakt. RTL heeft tot deze verandering in de programmering besloten omdat de kijkersaantallen op de dinsdagavond tegenvallen. Het spijt me werd dit jaar na een pauze van twee decennia opnieuw leven ingeblazen. Het andere belangrijke programma op de dinsdag was Ver van huis, waarin Angela Groothuizen een familie naar de Amish stuurde.

Article continues after the ad

Scoren

'We zijn dit najaar met heel veel nieuwe programma’s gestart', stelt contentdirecteur Peter van der Vorst. 'Sommige titels scoren beter dan andere. We hebben op dinsdag de mogelijkheid om eerder te beginnen met Verslaafd en De Sleutel, dus daar doen we de kijkers graag een plezier mee.' Het spijt me trok afgelopen dinsdag 321.000 kijkers. Ver van huis moest het doen met 329.000 belangstellenden. De twee programma's hadden vooral concurrentie van beter bekeken programma's als Sterren op het doek op NPO 2 en Steenrijk, straatarm op SBS6.

De nieuwe reeks Verslaafd is het laatste programma dat Peter van der Vorst presenteert. Hij is alleen in de eerste aflevering te zien. Daarna wordt de RTL-directeur opgevolgd door Ewout Genemans.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.