Afgelopen vrijdag werd Barbie met gillende sirenes afgevoerd naar het ziekenhuis. Inmiddels heeft ze het ziekenhuis verlaten en is ze volgens insiders naar een zorginstelling gebracht. RTL, de zender die haar realityseries uitzond, reageert nu pas op de zorgwekkende situatie.

Hulp

RTL laat weten dat ze klaar staan om Barbie en haar familie te helpen. "Vrijdagochtend bereikte ons het bericht dat Samantha met spoed is opgenomen in het ziekenhuis. We zijn erg geschrokken van dit nieuws. We hebben contact met de familie en ze weten dat ze een beroep op ons kunnen doen indien nodig," laat de zender weten aan Shownieuws.

Medeplichtig

RTL ligt sinds Barbie's ziekenhuisopname onder vuur. Volgens velen is de zender medeplichtig aan de zorgwekkende toestand van de voormalig realityster. Afgelopen november kondigde Barbie exclusief in Story niet alleen haar vertrek uit de showbizz aan, maar rekende ze óók af met de tv-bazen, manager Jake en al haar zogenaamde vrienden. "Mijn leven is een ravage. Alsof er een tsunami overheen geweest is. Ik ben het overzicht volledig kwijt." De blondine haalde uit naar RTL. "Zij hebben mijn leven laten ontsporen. Er was maar één ding belangrijk: de kijkcijfers. Ik had op het laatst het gevoel dat ze me gekocht hadden. Jarenlang hebben ze me voor de 25.000 euro die ik kreeg als een hoer behandeld. Wilden ze op tv een 'hysterische Barbie', dan maakten ze me zo overstuur dat ik vanzelf door het lint ging. En als ze een 'vrolijke Barbie' wilden, beloofden ze mij hemel en aarde. Ik had jaren geleden moeten kappen."

Article continues after the ad

Beeld: Edwin Smulders