Deze week stond de Nederlandse televisie in het teken van comeback kid Jurre de Cock, gespeeld door Waldemar Torenstra. Baantjer: Het Begin zag er veelbelovend uit, maar kijkers hadden de grootste moeite om de Amsterdamse tongval te verstaan. “Is er ook ondertiteling? Ik versta de helft niet”, is een van de reacties.

U roept, wij draaien

Kijkers ergerden zich dood aan het gemompel. Zo is het platte Amsterdamse accent van Tygo Gernandts volgens sommige kijkers niet te verstaan. “Is er ook ondertiteling? Ik versta de helft niet”, is een van de reacties.

Nu is RTL toch overstag gegaan. De overige zes afleveringen van Baantjer: Het Begin worden keurig ondertiteld, dat meldt het AD.

Het verhaal

Met Baantjer: Het Begin keert Jurre de Cock na elf jaar weer terug op de buis. De serie vertelt het verhaal van de politieagent in zijn jongere jaren. Naast Waldemar Torenstra, Yannick Jozefzoon (die de rol van de uit de Bijlmer overgeplaatste Andy de Ruiter, de nieuwe partner van De Cock speelt) schitteren ook Thom Hoffman, Tygo Gernandt, Barbara Sloesen, Jelka van Houten en Birgit Schuurman in de serie.

Article continues after the ad

De derde aflevering van Baantjer: Het Begin wordt op zondag 5 januari uitgezonden; op RTL4, tussen 21:45 uur en 22:45 uur.  Voor de ongeduldigen onder ons, alle afleveringen zijn vanaf nu ook te bingen bij Videoland.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard, beeld: Martijn van Gelder