Matthijs van Nieuwkerk lijkt niet te praten met de commerciëlen nu hij bij BNNVARA is opgestapt. RTL laat desgevraagd weten dat een overstap 'niet aan de orde' is. Talpa is vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.

Van Nieuwkerk flirtte in het verleden al eens met een eventuele overstap naar RTL of Talpa. Zo gaf de presentator in 2012 aan dat hij had overwogen naar RTL te verkassen na gesprekken over een nieuw te vormen talkshow. In 2013 begon RTL uiteindelijk met RTL Late Night met Humberto Tan.

Eerdere plannen

In 2013 zei Van Nieuwkerk dat hij 'ooit heel serieus' had overwogen mee te gaan 'in het grote Talpa-avontuur'. Hij bleef echter bij de VARA omdat hij De Wereld Draait Door mocht maken. Omdat daar jaren later 'nog te veel toekomst' in zat, kwam het ook nooit tot een overstap naar RTL. In een interview met Broadcast Magazine zei Van Nieuwkerk destijds: 'De commerciëlen, ik vind het geen scheldwoord.'

'Helemaal niets doen' 

Van Nieuwkerk stapte deze week op bij BNNVARA naar aanleiding van het nieuws over grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van DWDD. Dinsdagavond zei Jan Slagter ook al dat hij niet van plan is om de presentator een contract aan te bieden. 'Ik snap die vraag wel maar Matthijs gaat nu gewoon een hele tijd helemaal niets doen', zei de Omroep MAX-baas in de RTL 4-talkshow Beau.

Article continues after the ad

Het artikel

Van Nieuwkerk raakte in opspraak nadat de Volkskrant een uitgebreid onderzoek had gepubliceerd over de werkcultuur achter de schermen bij De Wereld Draait Door. Het ging daarbij volgens tientallen medewerkers in de Volkskrant om 'extreme woede-uitbarstingen en publieke vernederingen'. Van Nieuwkerk legt voorlopig zijn werk neer en breekt alle banden met de omroep. 'Het feit dat mijn werkgever openlijk twijfelt aan mijn oprechtheid, maakt een verdere samenwerking onmogelijk.' 

Bron: ANP | Beeld: BrunoPress

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Storynieuwsbrief.