Cabaretier Martijn Koning heeft donderdagavond in de uitzending van Jinek een grens overschreden. RTL en de redactie van Jinek distantiëren zich daarom helemaal van de inhoud van de bijdrage van de cabaretier.

Dat laten de zender, het programma en Eva Jinek zelf vrijdag weten in een reactie. 'Ondanks herhaalde verzoeken van de redactie heeft Koning de inhoud van zijn bijdrage niet gedeeld. De redactie had hierop de keuze moeten maken om Martijn Koning niet op te laten treden. Het spijt ons dat dit zo is gelopen en dat de kijker en de tafelgasten hiermee werden geconfronteerd', stellen zij.

Article continues after the ad

Distantiëren

RTL en Jinek stellen met klem 'het vrije woord een groot goed te vinden. Desondanks is ons inziens hier een grens overschreden en distantiëren wij ons volledig van de inhoud van de bijdrage van Koning. In de afsluiting kon hier onvoldoende op worden gereageerd.'

Excuses

Jinek heeft na de uitzending onmiddellijk contact opgenomen met Thierry Baudet om excuses te maken. 'Het was een goed gesprek', aldus RTL. Elke uitzending van Jinek & RTL Nieuws: de Strijd om de Kiezer wordt afgesloten met cabaret. Cabaretiers geven daarin hun eigenzinnige kijk op de campagne, de lijsttrekkers en de verkiezingen. 'Zij hebben een vrije opdracht, maar de redactie is normaal vooraf op de hoogte van de strekking van de bijdrage', stelt RTL met klem.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.