Na een reeks tegenvallende kijkcijfers is het einde verhaal voor RTL Late Night. Na een half jaar trekt RTL de stekker uit de talkshow. Vanavond schuift presentator Twan Huys voor de laatste keer aan achter de desk. 

'Helaas heeft het programma niet het grote publiek kunnen bereiken', zegt Huys in een reactie. Hij volgde Humberto Tan zes maanden geleden op als presentator. Maar de kijkcijfers waren vanaf het begin slecht. De presentator betreurt het einde. 'Ik vind het heel jammer dat er nu een einde komt aan RTL Late Night en ik wil vooral mijn redactie bedanken voor de tomeloze inzet.'

Teleurstelling

'We hebben altijd aangegeven dat we het programma de tijd wilden geven om te groeien,' zegt RTL CEO Sven Sauvé. 'Twan en zijn redactie hebben keihard gewerkt om het programma tot een succes te maken. Helaas moeten we concluderen dat het ondanks alle inzet niet is gelukt om de kijker aan het programma te binden. Ik heb bewondering voor de gedrevenheid en betrokkenheid van Twan die van begin tot eind onverminderd is gebleven. Dat tekent zijn professionaliteit en ik dank hem daarvoor.'

Op straat

Met het eindigen van RTL Late Night, is ook de samenwerking met Huys beëindigd. Na vanavond staat de presentator op straat. Toch sluit de zender niet uit om in de toekomst weer met de presentator in zee te gaan. 'De deur bij RTL staat altijd voor hem open,' aldus CEO Sauvé.

Article continues after the ad

Opvolgers

De talkshow wordt vanaf dinsdag 5 maart opgevolgd door nieuwe afleveringen van Een Nieuw Leven In De Zon. In april start De Zwakste Schakel met Bridget Maasland en in de zomer zijn er bij RTL 4 verschillende nieuwe programma’s te zien. Het late avond tijdslot bij RTL 4 wordt in het najaar met een nieuw programma ingevuld.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP