Al vóór dat Rachel Hazes zich in april 2017 liet opnemen voor geestelijke hulp had dochter Roxeanne door dat er iets mis was. "Ik begon haar kwijt te raken, ze was niet echt aanwezig als ik met haar sprak."

"Een depressie voltrekt zich heel geleidelijk. Het begon me op te vallen dat ze steeds vaker weinig zin had in dingen. Als er een verjaardag was, zei ze: laat mij maar thuis", vertelt Roxeanne in een openhartig gesprek met Libelle.

Later volgde ook fysieke klachten voor Rachel, die volgens Roxeanne van "kwaad tot erger" gingen. "Mijn moeder is haar hele leven bezig geweest voor anderen te zorgen. Op een gegeven moment wordt er net iets te hard aan je getrokken en dan is het te laat."

Halverwege mei mocht Rachel Hazes weer in haar eigen huis slapen en inmiddels gaat het stukken beter. "Ze zit lekker in haar vel en heeft het weer over de leuke dingen in het leven. Ik merk dat ze nu weer echt gelukkig kan zijn, daar ben ik blij mee."

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: een jaarabonnement voor slechts €11,50 per maand.

Beeld: Peter Smulders

Carice van Houten is in de fotoboeken gedoken. De actrice deelt twee oude kiekjes uit de oude doos. En nee, ze is niets veranderd! 

Filmfenomeen

Carice is een gevierd filmfenomeen, maar ooit was ze een doodnormaal meisje. De actrice is opgegroeid in het bos van Amelisweerd, met haar zus Jelka. Als middelbare scholier kwam Carice in aanraking met toneel. Na de middelbare school studeerde ze aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam, waar ze werd ontdekt door regisseur Hans Kemna. Na haar studie kreeg rollen in een televisieserie en telefilm.

Doorbraak

Maar haar hoofdrol in de film Minoes was haar grote doorbraak. De film leverde haar een Gouden Kalf op. Daarna ging haar carrière als een speer en speelde ze in tientallen theatervoorstellingen en films. Tegenwoordig heeft ze ook veel succes in het buitenland en speelt ze in de razendpopulaire serie Game Of Thrones. Vorig jaar werd ze moeder van zoontje Monte. 

16 jaar geleden

37 jaar geleden

Beeld: Peter Smulders

Dat Wendy een sterke band met haar broer Mike, werd wel duidelijk nadat ze allebei dezelfde tattoo hebben laten. Deze staat symbool voor hun vader, die in 2006 overleed aan de gevolgen van darmkanker. Niet alleen hebben ze dezelfde tatoeage, ook is het duidelijk te zien dat ze familie zijn!

Wendy had deze tattoo al eerder laten zetten. De presentatrice vertelde haar vader namelijk nog voor zijn overlijden over haar plannen. Toen hij van het idee hoorde was hij zeer ontroerd en vond het heel bijzonder. 

Bij je dragen

Haar broer Mike kwam later op het idee om dezelfde tatoeage te nemen. 'Ik wilde nooit een tattoo, maar toen Wendy er een had, ging het kriebelen. Ik miste mijn vader zo erg. En het voelde toch alsof Wen hem weer een beetje bij zich had.' vertelt hij in Wendy's eigen maandblad.  En zo ziet dat er samen uit: super mooi! 

Beeld: Peter Smulders