Afgelopen vrijdag overleed de 26-jarige Désirée Viola, bekend van haar rollen in Nieuwe Tijden en de Ketnet-reeks Prinsessia. Haar rouwende vader maakt de doodsoorzaak van zijn dochter bekend, met een belangrijke reden.

Doneren

De jonge actrice heeft zichzelf van het leven beroofd. 'Door er niets over te zeggen doen we meer kwaad dan goed. Daarom zal op de rouwbrief een oproep worden geplaatst om voor De Warmste Week te doneren aan het Centrum ter Preventie van Zelfdoding. Mensen met problemen moeten weten waar ze terechtkunnen, zodat niemand dit ooit nog hoeft mee te maken,' zegt hij tegen de Gazet van Antwerpen. Door open te zijn over de problemen van zijn dochter, hoopt hij anderen te kunnen helpen. 

Article continues after the ad

Herinneringen

Désirée's vader maakte dit weekend bekend dat zijn dochter is overleden. 'Désirée was het licht, onze zon, onze ster, onze prinses... Een dochter uit de duizend. Er zijn geen woorden voor dit verdriet, enkel tranen,' schreef hij op Facebook. 'We willen iedereen uit de grond van ons hart bedanken. Voor jouw steun, voor je troost, voor alle blijken van medeleven. Iedereen vraagt waar ze ons mee kunnen helpen, het antwoord is eenvoudig. Hou van haar zoals ze was, denk aan haar zoals ze was, maak een gouden randje rond jouw herinneringen. Slaap zacht, prinsesje van ons hart. Papa.'

Hulp nodig? Neemt u dan contact op met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via telefoon 0900-0113 of 113.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders