rossana kluivert overreden hond

De maat is vol voor Rossana Kluivert: ze stapt naar de rechter vanwege de uitzending van Opgelicht?! Hierin werd haar stichting Dog Rescue Centre Curaçao volgens haar in een kwaad daglicht gesteld.

Aan het AD laat haar advocaat Royce de Vries weten: 'Avrotros wil niet vrijwillig rectificeren en dus wij zijn genoodzaakt om deze stap te zetten.' Opgelicht?! sprak op Curaçao met vrijwilligers en dierenartsen die zich eveneens voor de honden op het eiland inzetten. Uit de reportage bleek dat geen van hen wist waar het opvangcentrum van Kluivert zich op het eiland bevindt. Ook kwam in het programma naar voren dat Kluivert veel minder honden heeft verzorgd dan ze zelf beweert en dat ze van het ingezamelde geld van donateurs tienduizenden euro's aan marketingkosten heeft betaald en een winkelpand huurt.

Article continues after the ad

Veel contact

Hoewel het programma anders beweert, is er volgens de Vries juist voorafgaan aan de uitzending veel contact geweest tussen beide partijen. Royce: 'We hebben diverse keren aangegeven graag te willen reageren op de beschuldigingen, maar dan live in de uitzending. Daar zijn ze niet op ingegaan, waarschijnlijk omdat ze dat te spannend vonden. Toen hebben we een schriftelijke verklaring aan ze overhandigd, maar die hebben ze niet in de uitzending laten zien. Er is een enorme waslijst aan fouten en onwaarheden die in de uitzending zijn te vinden, en we hebben correspondentie dat Opgelicht!? allesbehalve integer en journalistiek verantwoord heeft gehandeld. We zijn ervan overtuigd dat een rechter dat ook zal inzien.'

Schadelijk

De uitzending is niet alleen schadelijk geweest voor het imago van de organisatie, maar heeft ook financiële schade opgeleverd. 'Die was voor ons uiteraard zeer schadelijk. Mensen zijn waarschijnlijk erg geschrokken en dat heeft grote gevolgen voor donaties en de goede naam van de stichting. De feiten liggen echter heel anders. De stichting is bonafide en verricht goed werk. Wij zullen er alles aan doen om dat beeld te herstellen.' Het kort geding zal op 15 januari plaatsvinden. 

Bron: Shownieuws | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.