Rossana Kluivert zit sinds de uitzending van Opgelicht?!, waarin vorige week aandacht werd besteed aan mogelijke misstanden binnen haar organisatie Dog Rescue Center Curaçao, in zak en as. Ze kan amper meer slapen, zo vertelt ze maandag in De Telegraaf.

"In het begin was er ongeloof. Daarna verdriet, alsof je geen adem meer kunt krijgen. Slapen gaat niet meer. Ik heb de hele nacht gehuild, onze vrijwilligers huilen", aldus Rossana. "We waren zoiets moois aan het opbouwen. Nu ben ik vooral boos." Volgens haar klopt er niets van het hele verhaal dat Opgelicht?! schetst en zijn de tv-makers zelf 'opgelicht'.

Article continues after the ad

Rectificatie

Rossana wil nu dat het programma gaat rectificeren. Als het aan haar ligt komt presentator Jaap Jongbloed zelf langs om alles door te nemen. "Dan zal ik hem bij elke scène uitleggen hoe die tot stand is gekomen. Ik denk dat hij flauwvalt als hij ziet wat er allemaal niet klopt van de uitzending. Als hij niet bereid is om met mij om de tafel te gaan zitten, vind ik het een laf persoon. Onze naam moet gezuiverd worden."

Donateurs

Opgelicht?! sprak op Curaçao met vrijwilligers en dierenartsen die zich eveneens voor de honden op het eiland inzetten. Uit de reportage bleek dat geen van hen wist waar het opvangcentrum van Kluivert zich op het eiland bevindt. Ook kwam in het programma naar voren dat Kluivert veel minder honden heeft verzorgd dan ze zelf beweert en dat ze van het ingezamelde geld van donateurs tienduizenden euro's aan marketingkosten heeft betaald en een winkelpand huurt.

Onbegrijpelijk

Rossana verwijt de programmamakers onzorgvuldigheid en een gebrek aan het bieden van weerwoord. Ze vond het onbegrijpelijk dat ze niet in de studio mocht reageren op de aantijgingen en onthullingen die volgens haar grotendeels worden verspreid door een organisatie met wie ze de samenwerking heeft beëindigd.

Beeld: Peter Smulders | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.