rossana kluivert overreden hond

Het programma Opgelicht?! hoeft de uitzending over de hondenopvang van Rossana Kluivert op Curaçao definitief niet te rectificeren of offline te halen. De advocaat van Kluivert laat aan het AD weten niet in hoger beroep te gaan tegen een eerdere uitspraak van de rechter.

'Wij vinden het jammer dat het programma niet hoeft te rectificeren, maar wij vinden het positief dat in de rechtszaak duidelijk naar voren is gekomen dat er geen sprake is van oplichting, fraude of financiële malversaties en dat de reportage, zoals bevestigd in het vonnis, een aantal onjuistheden en onzorgvuldigheden bevat', aldus Kluivert tegen het AD.

Article continues after the ad

Rectificatie

De rechter deed eind januari uitspraak, na een kort geding dat kort daarvoor plaatsvond. Kluivert eiste een rectificatie en dat de aflevering offline werd gehaald. In een toelichting die is gedeeld op Twitter laat rechter Anne Reitsma weten dat Kluivert stelde op zestien punten onterecht beschuldigd te zijn. 'Deze punten zijn bekeken en het grootste deel is wel op feiten gebaseerd', zei de rechter destijds.

Daarnaast heeft Opgelicht?! volgens de rechter niet gezegd dat zij zich schuldig maakte aan oplichting en is door de redactie hoor en wederhoor gepleegd. Ook heeft het programma Kluivert de mogelijkheid geboden om haar kant van het verhaal te laten horen, wat zij heeft geweigerd, maar wel 'haar goed recht is'.

Oud-bestuurslid zou geruchten verspreiden

In de aflevering van Opgelicht?! werden eind november de activiteiten van het Kluivert Dog Rescue Center op Curaçao tegen het licht gehouden. Er zou volgens het programma helemaal geen opvangcentrum op het eiland aanwezig zijn en het lijkt onduidelijk waar het geld en de fysieke donaties naartoe gaan. Zo zouden de marketingkosten en de huur van een winkelpand ervan worden betaald.

Kluivert liet na de uitzending in een schriftelijke verklaring weten dat een oud-bestuurslid van de hondenopvang geruchten hierover heeft verspreid en dat die aan de basis zouden staan van de betreffende aflevering van het AVROTROS-programma. Volgens Kluivert gaan deze geruchten al een jaar rond.

De advocaat van de makers van Opgelicht?! zei dat nergens in de uitzending wordt gesproken van oplichting of bedrog en dat de stichting van Kluivert de zaken op onder meer sociale media mooier voorstelde dan ze daadwerkelijk waren.

Door: Nu.nl | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.