Rossana Kluivert doet er alles aan om haar zieke vader nog een zo aangenaam mogelijk leven te laten leiden. Al gaat het de laatste tijd bergafwaarts met hem. ‘Het wordt nu heel heftig,’ vertelt ze aan Story.

Wij verzorgen hem zelf, dat gaat dag en nacht door.’ Rossana Kluivert (49) heeft er geen moment over getwijfeld om haar vader in huis te nemen toen hij ernstig ziek werd. Een verzorgingshuis was voor haar geen optie. Al enkele jaren geleden werd er bij Rossana’s vader de ziekte van Parkinson geconstateerd. Toen ze eerder met echtgenoot Patrick en haar gezin naar Parijs vertrok, verhuisde haar vader met hen mee. Dat was ook het geval toen ze naar Barcelona verkasten, waar ze nu al enige tijd wonen.

Article continues after the ad

'Gevangen in zijn eigen lichaam'

Het hele gezin wordt regelmatig op corona getest. ‘Ik moet er namelijk niet aan denken dat mijn vader ook nog eens door dit virus wordt getroffen,’ vertelt Rossana aan Story. De afgelopen maanden gaat het hard achteruit met de gezondheid van haar vader. ‘Het wordt nu heel heftig, echt afschuwelijk. Hij verliest steeds meer van zijn geheugen en zijn kracht. Hij kan niet lopen, staan of praten. We moeten hem overal bij helpen. Ook als hij naar de wc gaat of onder de douche wil. Omdat hij geestelijk nog goed in orde is, wordt hij geconfronteerd met zijn achteruitgang. Hij wéét dat hij niet meer kan lopen, nauwelijks kan praten en niet zelfstandig naar het toilet kan. Dat is extra pijnlijk. Hij zit gevangen in zijn eigen lichaam.

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 04 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.