Ronnie Flex wil nu echt gaan stoppen met wiet roken. Nadat de rapper zichzelf terugzag in de documentaire die over hem is gemaakt, schrok hij heel erg van zichzelf. In een interview met AD vertelt hij dat hij na het afronden van zijn album de draad weer wilt oppakken.

Ronnie: "Ik ga het gewoon fixen. Als m'n album uit is, ga ik de draad weer oppakken, vroeg slapen en stoppen met smoken. Ik heb al laten zien dat ik het kan: mijn eerste album heb ik gemaakt van mijn 15de tot mijn 19de, en ik begon pas met wiet roken op mijn 18de", aldus de 27-jarige artiest.

Article continues after the ad

"Elke dag sporten, vroeg slapen en goed eten: het is niet per se níet te mixen met mijn artiestencarrière, maar het punt waarop ik nu zit, nachten doorgaan in de studio, dan werkt het niet. Het is niet dat ik het gevoel heb dat ik zonder wiet geen muziek kan maken, maar het is gewoon een feit dat je heel lang op een stoel kan blijven zitten als je blowt."

Intieme documentaire

Het afgelopen jaar werd Ronnie Flex gevolgd voor documentaire De vlucht van Ronnie. Filmmaker Sacha Vermeulen maakte een intiem portret van de 27-jarige rapper. Zo krijgen we te zien dat Ronnie de ene na de andere dampende joint opsteekt, en met een grauw gezicht en donkere wallen vertelt dat hij de wiet toch echt, echt wil opgeven. De documentaire terugkijken doet de rapper liever niet. 

"Je ziet me gewoon de hele tijd slecht gaan, een jaar lang. Ik vind het in het moment niet erg om me kwetsbaar op te stellen. Nu denk ik wel: kut man, wat heb ik gedaan? Ik vind het fucked up, vooral hoe ik eruit zie. Ik geef geen fok om wat mensen denken, maar ik vind het vervelend dat de minderjarige kids die mij op een voetstuk hebben gezet, gaan zien dat ik superslecht ga."

Leerzaam

Wel denkt de rapper dat de documentaire ook leerzaam kan zijn voor jongeren. "Ze zien dit nu van mij, maar er zijn meer mensen die kampen met zulke problemen. En wat ik wel positief vind, is de progressie. Er zijn momenten dat ik kan zien: hier ben ik gestopt met wiet, ging ik sporten, en ben ik in twee weken tijd onwijs afgevallen. Dat vind ik wel motiverend."

Bron: AD & Nu.nl | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.