Ronnie Flex kledinglijn

Het management van Ronnie Flex laat weten dat er mogelijk een tweede kledinglijn komt in de toekomst. "Maar er is nog niets concreet." De rapper heeft vorig jaar een collectie ontworpen voor modewinkelketen CoolCat, maar die is vorige week failliet verklaard.

Van een doorstart voor de lijn die Ronnie vorig jaar ontwierp voor CoolCat is geen sprake. Het ging om een eenmalige samenwerking exclusief voor de keten. Als de deuren van CoolCat definitief sluiten, zijn de kledingstukken van Ronnie niet meer te koop.

Article continues after the ad

Hij ontwierp voor de jonge shoppers een collectie die "übercool en toch zeer betaalbaar is voor een brede groep jongeren". Destijds noemde Ronnie het ontwerpen van een eigen collectie al een droom die uitkwam.

CoolCat

CoolCat werd in 1979 opgericht door de Amsterdamse ondernemer Roland Kahn. Een woordvoerder van CoolCat heeft afgelopen dinsdag verklaard dat het bedrijf de laatste drie jaar behoorlijk verlies heeft gedraaid door ‘zeer uitdagende marktomstandigheden’.

Door de tegenwoordig zeer warme zomers en zachte winters kon het bedrijf niet langer aan zijn financiële verplichtingen voldoen. “Hierdoor hing de winkel vol met een wintercollectie die niet verkocht raakte.”

Een reorganisatie mocht niet baten en dus is de modeketen failliet verklaard. De webshop en 80 winkels in Nederland blijven ‘tot nader orde’ open. De overige filialen in België, Frankrijk en Luxemburg vallen buiten het faillissement.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: RTLZ, ANP | Beeld: Peter Smulders