In de aflevering van BOOS komt duidelijk naar voren dat er negentien klachten zijn over Jeroen Rietbergen. De meldingen gaan over seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. Inmiddels is de bandleider het land uit gevlucht. 'Goede vriend' Ronald Molendijk kent Jeroen al meer dan 25 jaar en heeft de afgelopen dagen contact met hem gehad. 

 

'Woedend, geschrokken, boos en ik word steeds bozer en verdrietiger', vertelt Ronald bij Shownieuws. 'Er zijn relaties in het spel en kinderen. Mijn rol en mijn connectie met Jeroen wordt daarom steeds kleiner.'

Ronald Molendijk over Jeroen Rietbergen

Shownieuws-presentator Bart Ettekoven vraagt hoe hij zich zo'n gesprek moet voorstellen: 'Zit je hem dan uit te foeteren ofzo?' Waarop Ronald reageert: 'Ja, ik ben over het algemeen vrij duidelijk. Ik snap het gewoon niet.' De dj voelt zich als vriend dan ook bedrogen en weet überhaupt niet of hij Rietbergen nog als vriend ziet. 'Ik heb werkelijk geen idee', zegt dj Molendijk. 

'Vertrokken naar Nashville'

Jeroen Rietbergen, de muzikaal leider van The Voice of Holland die onder vuur is komen te liggen vanwege seksueel wangedrag, is naar het buitenland vertrokken. Zijn woordvoerder, advocaat Peter Plasman, heeft vrijdag een bericht daarover van RTL Boulevard bevestigd. Waar Rietbergen heen is vertrokken, zegt Plasman niet. RTL Boulevard suggereert dat hij in een kliniek in Nashville zou zitten waar cliënten onder meer worden behandeld voor seksverslaving. Rietbergen was eerder in therapie toen hij een relatiecrisis had met zijn voormalige partner, Linda de Mol.

Article continues after the ad

Seksueel wangedrag

Rietbergen bevestigde zaterdag in een verklaring seksueel overschrijdend gedrag en zei hier sorry voor. Maandag meldde Linda de Mol hun relatie te hebben verbroken. De affaire kwam aan het licht door een uitzending van het onlineprogramma BOOS, waarin negentien vrouwen vertelden over hun ervaringen met seksueel wangedrag van Rietbergen.

Bron: Shownieuws, ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.