Voor Ron Brandsteder en zijn vrouw Yvonne voltrok er zich vorig jaar een gezinsdrama toen hun jongste zoon Bob na een afschuwelijke valpartij het gevoel in zijn linkerarm verloor. In eerste instantie leek Bob zijn arm nooit meer te kunnen gebruiken. Aan Story vertelt Ron dat er gelukkig verbetering in de situatie optreedt. 

Hoewel Ron Brandsteder met zijn oudste zoon Rick (34) in het verleden flink wat te stellen heeft gehad, maakt hij zich nu de meeste zorgen om zijn jongste zoon Bob (32). Die viel vorig jaar van een betonnen trap van zijn woning in Amsterdam meters naar beneden en kwam daarbij zeer ongelukkig op zijn arm terecht. De gevolgen waren desastreus: de zenuwen in Bobs linkerarm waren dusdanig aangetast, dat hij het gevoel hierin volledig kwijt was. Alle hoop van Bob en zijn familie was gevestigd op een unieke operatie, waarbij een zenuw uit zijn been werd gehaald, die vastgezet zou worden tussen zijn nek en arm. Maar die operatie leverde geen directe verbetering op, waarna Bobs moeder Yvonne eerder dit jaar in Story haar zorgen uitte over het herstel van haar zoon. ‘Het gevoel is niet terug en we weten niet of dat ooit gaat gebeuren,’ vertelde ze, tussen vrees en hoop levend.

Article continues after the ad

Verandering

Maar intussen lijken er zich belangrijke ontwikkelingen in de linkerarm van Bob te hebben voorgedaan, vertelt Ron aan Story. ‘Er is hoop. Bob krijgt steeds meer gevoel in zijn arm, maar dat duurt heel lang. Hij moet veel revalideren. Bob zwemt veel, met één arm. Maar omdat hij onder water geen weerstand heeft, is de kans dat de beweging terugkomt groter.’ Het voorzichtige herstel zorgt er ook voor dat Bob een stuk opgewekter door het leven gaat. ‘Bob heeft lange tijd in de put gezeten,’ zegt Ron. ‘Maar nu hij ziet dat er hoop is en hij went aan zijn nieuwe levenssituatie, pakt hij zijn leven weer op. Ik ben enorm trots op Bob, hoe hij omgaat met alles wat hem is overkomen. Ik zou er zelf niet aan moeten denken. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 39 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP